una mica de tot arreu

Corpus 2018. Catifes

Any rere any, des de que es va tornar a recuperar la tradició de fer catifes per Corpus al carrer Major, s’ha anat mantenint aquesta iniciativa.

Sempre falten voluntaris i voluntàries per podre-la tirar endavant. Tenint en compte que encara ens va sobrar material, si haguessim tingut més gent per ajudar, les catifes haurien pogut arribar fins a la plaça.

El conjunt va quedar fantàstic com podreu veure en les properes imatges. Aquest any es disposava de molta flor i això ajuda a que el resultat sigui més bell.

En cada edició es fa una plantilla, senzilla, que és la que marcarà el dibuix de les catifes grans entre les que s’hi aniran posant de més petites amb temes puntuals.

Aquest any s’hi ha afegit una plantilla nova, petita, amb el dibuix d’un llaç en record dels presos polítics i dels exiliats.

Aquest fou el resultat.

Com podeu veure fer-la amb serradures o amb flors resulta ben diferent.

Vam tenir un grupet de pares i infants que van venir molt ben preparats, portant fins i tot el material, i que van realitzar una preciosa catifa. Aplaudim aquesta iniciativa i esperem que es vagi repetint.

Els hi va quedar fantàstica!

Els geganters ja fa anys que sempre col·laboren en aquesta activitat. A més d’ajudar en fer la resta de catifes, fan la que els representa i, aquí els podem veure al davant de l’Auditori, on l’han situat, i que és la casa dels gegants i nans.

Les monges de l’església del Cor de Maria, que és el lloc on acaba la processó de Corpus, cada any, fan una catifa que sempre fa molt goig.

El grup, al que s’hi han afegit gent voluntària, és el que formava part de l’antiga secció de Cultura Popular. Són el que tenen cura de l’organització i realització d’aquesta activitat.

Fotografia del grup.

A continuació podeu veure algunes de les catifes que es van fer.

El toc de les flors millora molt el resultat final.

Catifa en homenatge als campaners.

Aquesta catifa fa referència a Sant Magí. Fixeu-vos que hi ha un cor. Està lligat amb el cartell d’aquest any, que Sàrries, el dissenyador que en té cura en cada edició, ha resolt d’una manera  fantàstica. Quan el vegeu em donareu la raó.

Catifes fetes només amb pètals de rosa. Queden precioses i, al passar-hi pel seu costat, es nota la flaire que escampen i que és molt agradable.

En acabar, la resta de pètals que sobren, s’escampen pel terra com si fossin paperets.

Alguns dels balcons per on passarà la processó llueïxen domassos.

La senyera també saludarà la processó.

Les religioses de la Sagrada Família sempre munten un altar que fa molt goig.

Detall de les flors i les espelmes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: