una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. L’abans i l’ara. (36) (1)

Veure l’abans i els després d’un espai sembla que ajuda a recordar millor com era en altres temps i com és en l’actualitat.

En aquest post d’avui podreu veure bé els canvis que hi ha hagut i en podreu fer la comparació en si han estat una millora o no. Sembla que donant aquesta informació quedarà ben explicat i visualitzat qualsevol dubte que hi pugui haver.

L’actual sala presidida pel quadre on s’hi veu la madre Anna M. Janer. La paret està més despullada ja que s’hi han tret dos quadres que més aviat hi feien nosa. En canvi, el mobiliari resulta molt més pompós que el que hi havia que era funcional i de l’època.

Oberveu també el tractament de la paret. Primer hi havia una franja molt ampla i fosca que la decorava, més endavant aquesta franja, marcada per una ratlla blanca, es va pintar en un to molt més clar i, actualment, ja no hi ha cap franja i la paret es presenta tota uniforme.

En aquesta mateixa sala hi podem veure la imatge del Sagrat Cor de Jesús que està al mateix lloc. Els llums que hi té al costat són els mateixos. La fotografia d’abans està feta quan ja havien canviat la franja fosca de la paret per la més clara. Les cortines semblen una mica diferents.

El canvi que ha sofert la capella és total. Mireu com està ara i copseu els detalls amb que estava embellida. Era ben bonica. Ara ha quedat totalment despullada amb les parets emblanquinades i poca cosa més. El terra també va desaparéixer i, com podeu veure, hi ha parquet.

Aquest sostre que lluiex molt amb aquests dibuixos i colors i les pintures que s’han restaurat de les parets res tenen a veure amb com era abans aquesta gran sala que s’havia fet servir com a aula de pintura en la que s’hi poden veure els dos balcons que donen al carrer Major tapats amb cortines. 

Aquest espai tan entranyable ha canviat ben poc. El que s’ha tret és aquesta llum de caire medieval, que podeu veure a la dreta de la imatge, i per il·luminar aquest tram d’escala s’hi ha posat un fanal, també de ferro però amb un aspecte molt més lleuger.

Pels vidres d’aquesta porta d’entrada al que era el menjador, vèiem una pissarra i endevinem que s’ha transformat en una classe. Res a veure amb el que va ser aquest espai en els temps en que era el lloc on menjaven les internes i s’hi celebraven festes.

Aquesta espai és el que més ha canviat, junt amb la capella. D’una gran classe s’ha passat a tenir-ne dues però ha desaparegut una de les terrasses del col·legi.

LEAD Technologies Inc. V1.01

La terrassa ja no hi és. Resultava un lloc espaiós però també s’entén que es volgués aprofitar per fer-hi dues aules. Podeu veure molt bé com era abans de l’obra en la fotografia en que es veuen les alumnes vestides de festa i posant amb el quadre de la madre fundadora així com també la de les alumnes fent labors i la fotografia de grup d’uns parvulets.

Demà quedarà tancada la informació sobre el Col·legi de la Sagrada Família amb el darrer post que clourà amb aquest abans i després de les diferents dependències d’aquest vast edifici.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: