una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col3legi de la Sagrada Família. Darrers temps (31) (3)

Amb aquest post queden per enllestides les fotografies d’alumnes i de grups. Ja només restarà editar les imatges del col·legi com està ara mateix.

La majoria de nens i nenes d’aquestes fotografies no estan identificats. Esperem poder anar completant noms a mesura que arribi informació.

Celebrant Sant Jordi.

Asseguts a terra a la dreta: el del pantaló de quadres és el fill gran de Francesca Gomà i el de la punta David Mora.

Dels anys noranta ja hem passat als 2000.

Curs 2002-2003. Una de les mestres, la de la dreta, és Marta Solé que és qui va facilitar totes les fotografies que veureu a continuació. Ella va treballar al col·legi fins que el van tancar. L’altra mestra és Josefina Creus.

Curs 2002-2003. Grup de mestres a la terrassa del col·legi. com podeu veure el terra està canviat i llueix unes rajoles noves.

Les mestres són, d’esquerra a dreta: Teresa Coll, Susana Pérez, no identificada, Silvia Biols, Rosa Fitó, Marta Solé, Josefina Creus, Marta Segura, Montse Bertrán.

Curs 2003-2004. Celebrant la Pasqua amb les dues mones que fan tradició.

Curs 2003-2004. Alumnes treballant a l’aula.

Castanyada 2004. Marta Solé amb un grupet que s’han disfressat de castanyeres.

Curs 2005-2006. Jugant al pati.

Carnestoltes 2006. Com podeu veure porten una disfressa molt bonica: una colla, amb un sol rialler i altres, amb un núvol, la lluna i estrelles.

Al fons, la mestra Marta Solé, que també va disfressada.

De dalt a baix i de dreta a esquerra.

Fila 1: Margot Falip, Yana Najar, Júlia gorro, Clara Pallès, Berta Gabarró, Albert Vall i Ares Piqué.

Fila 2: Guillem Bitrià, Carla Sangrà, Daniel Alcobé, Jordi Palau, Marc Martínez, Míriam Terés i Bernat Balcells.

I així fou com el col·legi va tancar definitivament les seves portes a l’ensenyança. Han estat incomptables la quantitat d’alumnes que han passat per aquest centre. El record que en tenen la majoria és molt bo. 

Res a veure, parlant de temps més llunyans, amb càstics corporals que havien patit alumnes d’altres col·legis. Aquí no hi va haver res de tot això. Sí que l’adoctrinament de caire religiós va ser un fet, era un centre privat i catòlic, i és el que tocava en aquella època.

S’hi passaven moltes hores a dins l’edifici, especialment les alumnes de batxillerat, des de les nou del matí fins a quarts de nou del vespre i encara, a vegades, en aquesta hora empenyien a les estudiants perquè se n’anessin a casa perquè no trobaven l’hora de marxar. Avui en dia això és del tot impensable. 

Curiós però ben real.

 

 

 

One comment

  1. Marina

    De les mestres no identificades, la quarta començant per l’esquerra es diu Sílvia i crec que actualment treballa a l’escola Mossen Arques i la cinquena es diu Rosa Fitó, de Cervera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: