una mica de tot arreu

!00 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Festes i festivals (27) (2)

En el post anterior s’han pogut veure diferents activitats vinculades amb festes celebrades, quasi bé totes, al col·legi.

Pel que fa als festivals, especialment el de Fi de curs, es tenia el costum d’anar al Casal de Cervera i, més tard, també se’n va fer algun al Gran Teatre.

Alumnes que van representar un ballet. Van molt ben vestides, ja que no els hi falta detall.

D’esquerra a dreta: Pilar Porredon, Aura Vilanova i Maria Pedrós.

La tuna estava de moda. Aquest grup d’alumnes es llueixen tot i cantant i tocant la guitarra.

Fila 1: dues no identificades, Anna M. Razquin Carulla, Imma Trilla Oromí, Roser Trilla Fusté i dues no identificades.

Fila 2: Dolors Trilla Botines, Dolors Llorens i, més cap a la dreta, Rosa Santacana Vélez.

Sembla que l’actuació anava de pluja. L’impermeable i el paraigua així ho indiquen.

D’esquerra a dreta.

Roser Clot i M. Jesús “Mitxu” Martí Suau.

Un grup que interpretava ballets tradicionals que en aquella època estaven molt de moda.

De dalt a baix.

Fila 1: Elisenda Ferran Camps, Angelina Estany Rubió, M. Dolors Villarroya Massana i no identificada.

Fila 2: Concepció Civit Fontova, no identificada, M. Teresa Botet i M. Pilar “Mapi” Royes.

Platea del Teatre del Casal. Com podeu veure estava ple de gom a gom. Aquests festivals sempre tenien assegurat el públic, ja que els familiars dels i les alumnes no hi faltaven.

LEAD Technologies Inc. V1.01

Si us hi fixeu bé hi podreu descobrir cares conegudes.

A l’esquerra i d’esquerra a dreta

Fila 1: Ramona Jené Solé  i Carme Carulla (amb vestit estampat) àvia i mare de Ramon M. Razquin. La seva àvia és una de les joves que surt a la fotografia de la portada del llibre, datada al juny de 1905.

Fila 3: Ninot, no identificada i Pepita, esposa de Ninot (són els pares que Paquita Ninot, que va ser filla única, fa molts anys que van morir).

Fila 4: tres no identificats, Tresina, esposa de Josep Vilardosa, Lourdes, esposa de Josep Rosich, Josep Rosich Anguera (que vivia a la carretera de Tàrrega), i Josep Vilardosa (que vivia a la carretera del cementiri).

Fila 5: Antoni Trilla i la seva esposa Oromí (procurador que vivia al carrer Major on encara hi ha el despatx que gestionen els seus fills), un nen desconegut, Montserrat de Nuix i possiblement el seu espós Cura.

Fila 7: Regina Vendrell (amb un vestit blanc, filla de de ca la Batlla l’establiment de verdures i queviures del començament del carrer Santa Anna), el seu espós, Vicente Palomero, Roseta Massana i Miquel Villarroya (pares de M. Rosa i Enric. Miquel va ser durant molts anys director del Banc Español de Crédito), Josep M. Trilla (va treballar a la Caixa) i la seva esposa, Rosina Fusté, la mare de Rosina i Angeleta.

Fila 9: Dues fileres més enrere i darrere la Regina s’hi pot veure Enric Villarroya (germà de Miquel, treballà molts anys a la Paeria) i al seva esposa Lola Massana (germana de Roseta,fa poc més d’un any que va morir amb més de 90 anys i vivia a la carretera de Tàrrega) Es curiós que els dos germans Villarroya es van casar amb les dues germanes Massana.

A la dreta.

Fila 1: Els joves Francisco “Paquito” Burgos, Josep M. Orobitg i Josep M. Riera. Aquests dos darrers formaven part del conjunt “els Cervix” que tant èxit va tenir en el seu temps.

Fila 3: Pepe Farré (de cal Balagué, la tenda de comestibles on hi ara hi ha l’estanc de cal Gasol) i la seva esposa Pepita. Al seu costat hi ha la mare de Pepita i el germà (un jove que porta ulleres).

A la dreta de la imatge es pot veure com quasi tota la part de la platea estava ocupada per alumnes del col·legi acompanyades de religioses.

Una imatge de la representació que van fer a l’escenari del Teatre del Casal aquest grup d’alumnes d’un partit de futbol entre l Barcelona i el Madrid.

D’esquerra a dreta

Drets: Josep Turull Balcells, Jaume Costa Poch, Ferran Riba Pijuan, Antoni Martí Falip, Josep Gené Balcells, Josep Fonoll falip, Antònio Oriol, Juli Granell Turull, dos no identificats, Ramon M. Razquin Carulla, Ramon M. Xuclà Comas, Enric Martí Suau, Joan Santacana Vélez, Josep Castellà Gilabert, Ramon Armengol Cera i Colom.

Asseguts: Antoni Rodríguez Rosich, Jordi Guerrero, Julià Rodríguez Rosich, Josep Creus vila, Eduard Ràfegas Oliver, Josep M. Riu Sánchez, Salvador Alseda Vives, no identificat, Jaume Biosca Carbonell i Antònio Trilla Oromí.

Aquest grup d’alumnes que, cadascuna d’elles porta una bandera de diferents països del món, feien una representació en que triaven el guanyador. Com no podia ser d’altra manera en aquella època, guanyava Espanya. Portava la bandera espanyola Nuri Duran Guàrdia.

D’esquerra a dreta: Paquita Navarro, Nuri Duran, Carme Subies, Imma Badia i Teresa Morell.

Un parell d’alumnes que, sembla que es preparaven per fer una actuació.

D’esquerra a dreta: Angelina Bescós i M. Teresa Duran Guàrdia.

Any 1968. En aquest festival es va representar un quadre escènic de nom “Baile Chino”.

A la dreta: Marta Cuadros (professora de matemàtiques, inicialment al Col·legi Jaume Balmes i, des de fa molts anys, a l’Institut Antoni Torroja) feia de xina. Aquí la vèiem amb la seva germana Blanca que participava en una actuació de dances tradicionals.

Una altra imatge d’aquest festival.

Blanca Cuadros (va cursar estudis de Veterinària i treballava per la Generalitat. Vivia a Mollerussa i fa poc temps que ens va deixar amb cinquanta i pocs anys). Els dos nens no estan identificats. A la dreta, Tosquella.

La “senyoreta Leocàdia” no era d’aquí, va venir a viure a Cervera i hi va romandre fins la seva mort. Va treballar com a mestra al Col·legi de la Sagrada Família ja que hi va haver un moment que la congregació no disposava de suficients religioses per atendre les classes.

Un tret que la caracteritzava era la seva estimació per la música. Aquí la podem veure dirigint un grup de cantaires.

Fila 1: l’alumna que porta dues trenes és M. Teresa Sala Tamarit (metgessa, fa anys que resideix fóra Cervera, és germana de Carles Sala que fou primer president de l’Associació Seny Major)

Fila 2: amb una cinta al cabell Dolors Boquet Estruch (de cal Fravila, traumatòloga a l’Hospital Arnau de Vilanova), al seu costat, amb el cabell curt i la boca entreoberta, Roser Palomero Vendrell (filla de la Regina de ca la Batlla, professora d’acordió, fa molts anys que viu a Andorra).

Fila 3: amb ulleres, Dolors Castellà (casada amb Morell del carrer Major, fa anys que viu fóra de Cervera), al seu costat Montse Closa (filla de Filomena i des de sempre professora d’auto-escola, viu a Cervera).

Sembla que les dances de diferents tipus eren un recurs molt freqüent per preparar actuacions pels festivals.

D’esquerra a dreta: Maite Miret, M. Alba Roca, Dolors Castellà, Marina Boixadera i Montse Closa.

Aquesta fotografia és molt valuosa pel que té de testimoni. Correspon al darrer Festival que es va fer. Està datada al juny de 1972, que és el mes que el col·legi va tancar les seves portes.

En aquells moments, Carme Bonet Trilla era la mestra de les alumnes de 5è d’EGB, que tenien 11 anys. Al Col·legi hi havia alumnes més grans que estaven fent Batxillerat. Va resultar que Marta Cuadros, en nom de les seves companyes va demanar a Carme Bonet si volia tenir cura d’organitzar el Festival de Fi de curs. Amb aquest festival miraven de recaptar fons que els ajudarien a pagar les despeses del viatge que tenien programat de fi de curs.

Així va ser com Carme Bonet va responsabilitzar-se de totes les actuacions que van tenir lloc en aquest festival  que es va fer al Gran Teatre i que va tenir molt èxit.

En aquesta fotografia, la noia gran, Esqué de cognom i que era interna,, interpretava a la jove cuidadora dels fills de la Família Trapp. La nena, alumna de 5è d’EGB, és Dolors Boquet Estruch que feia de filla petita d’aquesta famíla. Com podeu veure el vestuari de caire tirolés estava molt ben aconseguit. La cancó que es va triar era molt alegre i la interpretació va ser molt aplaudida.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: