una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Festes i festivals (26) (1)

Tot i que al llibret hi surten una bona colla de fotografies fetes en motiu de la celebració de festes i festivals aquí n’afegirem unes quantes més que tenen força interés.

Les imatges que veureu en aquest post són de representacions que tenen la particularitat que estan fetes al mateix col·legi.

Curs 1948-1949, tercer curs de batxillerat. Fotografia feta al pati.

D’esquerra a dreta: Mercè Gabarró i Marta Domènech.

Diumenge 22 d’abril de 1981. Primer acte de l’obra “Caminos de la vida”..

D’esquerra a dreta: Mercedes Novell, Mercè Gabarró, Rosalia Bargués i Antònia Balasch.

9 de maig de 1946, Bibilal, sarsuela en dos actes. Al llibret hi ha una fotografia, editada en un post, en que es veu tot el nombrós grup que va fer aquesta representació. Hi surt també aquesta jove que no actuava ja que era la que tenia cura de la música.

En aquesta bonica imatge es veu com toca el piano, mentre que la resta d’alumnes estan representant la sarsuela. És Dolors Carbonell Razquin.

Aquesta jove forma part del grup de ballet tradicional que surt al llibret i que també heu vist en un post. Aquí posa ella sola.

Maria Novell llueix el bonic vestit que portava per l’actuació.

I aquí amb dues més.

D’esquerra a dreta: Montserrat Lloses, Maria Novell i Francisca Gomà.

Aquesta fotografia és ben curiosa. Es va fer en motiu de la festivitat del Domund que es celebrava el dia 1 d’octubre. S’hi apleguen un conjunt d’alumnes que porten disfresses variades: d’indies, de gent de color… barrejades amb un grupet que porta l’uniforme.

Es tractava de sortir al carrer cridant l’atenció per recaptar diners i poguerlos enviar al que es deia “misions” o sigui a llocs llunyans amb necessitats.

Pel que fa al grup que van vestits de tuna hi ha una fotografia al llibret molt ben documentada, que també s’ha editat en un post.

De dalt a baix i d’esquerra a dreta.

Fila 1: no identificada, Conxita Bonjoch, Josefina Grifols (de Bell.lloch), tres indies no identificades, Anna M. Gasol, Josefina Casimiro i no identificada.

Fila 2: tres vestides d’uniforme no identificades, de tot el grup que porten una roba de quadres només s’identifiquen dues cosines: Canosa i Ricard. Al costat de Ricard, amb sombrero i uniforme, Carmina Lafargue Salvadó.

Fila 3: De les quatre alumnes que porten la cara pintada de negre s’hi identifica la del davant, Carme Gomá Raich. A continuació i amb la roba de la tuna: M. Dolors Montiu, Pepita Giralt, Anna M. Tardà (la nena que va de blanc), M. Teresa Beleta, M. Teresa Lafargue, M. Àngels Termens, (al seu darrere), Maria Pedrós, Aura Vilanova, Marina Besolí i Pilar Porredon.

Fila 4: no identificada, Teresa Tardà Tarrida, Pilar Cortasa, Rosa M. Regí, Mercedes del Agua, Eulàlia Boronat i dos nens vestits d’escolanets no identificats.

Fila 5: Pepita Xandri, Montse Xuclà, Rosita Segura, no identificada, M. Dolors Ibáñez, no identificada i Teresa Porredon Bernaus.

En aquesta imatge podeu veure només les alumnes que anaven de tuna. Al darrera s’hi veuen algunes alumnes disfressades que havien posat en la fotografia de grup.

Atés que ja estan identificades en la fotografia de grup s’obvia posar els noms.

En aquesta imatge, feta en la mateixa sessió que les anteriors, podem veure amb detall el vestuari tan ben aconseguit: de tuna i d’índia.

 

D’esquerra a dreta: Eulàlia Boronat i Anna M. Gasol.

I en aquesta altra que surt al llibret i, per tant, ja ha estat editada en un post, podeu veure les alumnes més petites que surten a la fotografia de grup en la Diada del Domund.

Sembla que posar-la aquí aclareix més les diferents disfresses i interpretacions de no sabem exactament quina cosa i  que es feien en aquesta festa.

De dalt a baix i d’esquerra a dreta.

Fila 1: Rosita Segura, Anna M. Tardà i M. Dolors Ibáñez.

Fila 2: Montse Xuclà Pepita Xandri i no identificada.

Per la festa de Sant Tomàs d’Aquino, patró dels batxillers, sempre es feia una bona celebració. Es compartia amb els i les alumnes de la Mútua Escolar.

D’esquerra a dreta: Pepita Giralt, Conxita Roselló, Pilar Porredon, Carme Bonet, M. Teresa Trilla i Araceli Miró, alumnes del Col·legi Sagrada Familia i Nadina Quintana alumna de la Mútua Escolar.

Ballets tradicionals al pati del col·legi.

D’esquerra a dreta: M. Jesús “Mitxu” Martí Suau, Dolors Trilla Botines, Victòria Camps, no identificada, Emilia i M. Jesús “Mitxu” Martí, M. Teresa Tardà, no identificada, Victòria Fusté i Gemma Villarroya.

Un altre grup d’alumnes vestides per ballar danses tradicionals. La fotografia està feta a una classe en la que es veu el recordat terra de mosaic i una pissara.

Agenollades i d’esquerra a dreta: Elisenda “Lisen” Ferran Camps, M. Teresa Obiols, M. Jesús “Mitxu” Martí Suau. Dreta, Roser Clot.

Els més menuts de l’escola també seguien la tradició d’interpretar ballets tradicionals. Molt ben vestits per l’ocasió baixen al pati per les escales que hi havia a la terrasssa.

De baix a dalt i d’esquerra a dreta: Montserrat Rivera Raich, Jaume Fonoll, Imma Biosca Carbonell, Jaume Biosca Carbonell, Xavier “Xapi” Carbonell Vidal i no identificats.

En aquesta fotografia podem veure molt bé com era el terra de les les classes També podem apreciar l’uniforme dels nens en la doble vessant de pantalons: curts i llargs.

LEAD Technologies Inc. V1.01

D’esquerra a dreta i de darrera a davant.

Fila 1: Un grup d’alumnes amb uniforme no identificades, una monja d’esquena no identificada, una alumna més gran, estudiant de magisteri: Carme Bonet i Concepció Puig i Puig i M. Rosa Salvadó (interna).Trilla

.Fila 2: Ribes, Ramon M. Xuclà, Ramon M. Razquin Carulla, Rodríguiez Rosich,Joan Santacana Vélez, Eduard Rafegas Oliver, Antònio Trilla Oromí, Josep Fonoll Falip, Josep Gené Balcells,Enric Martí Suau i Rodríguez Rosich.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: