En aquest post s’afegeixen algunes fotografies de celebracions que no es troben al llibret, així com també imatges de diferents racons del pati que ens recordaran com era de casolà aquell ambient.
Totes les festes importants acostumaven a anar acompanyades d’una celebració en forma d’esmorzar o berenar. Les vèiem molt rialles xuclant la beguda amb una canya.
Es feien al menjador del col·legi, una àmplia sala amb finestres que donaven al carreró que coneixíem com de “cal Solsona”, que va des del carrer Major fins el Portalet.
D’esquerra a dreta: no identificada, Mercè Tardà Tarrida, no identificada, Rius i Pilar Porredon. Al fons, Eulàlia Boronat.
Curiosament algunes d’aquestes alumnes van vestides sense l’uniforme. Sembla que, a punt ja d’abandonar el col·legi, tothom es va tallar els cabells. Ja ningú porta trenes.
D’esquerra a dreta: Lurdes Gomà, M. Carme Vendrell, Dolors Rivera Raich, M. Rosa Villarroya Massana, Carme Bonet Trilla i Sara Ferández Mestres.
Més alumnes celebrant alguna festa.
D’esquerra a dreta: tres no identificades, Castells (que vivia a prop de la font de l’Arrabal, avui més conegut com carretera de Tàrrega), Araceli Miró Carcasona i no identificada.
Aquestes alumnes ja les hem vist en una altra fotografia però aquí se n’hi afegeix una que no havia sortit enlloc: Agnès Carbonell. Torna a cridar l’atenció el fet de que algunes portin l’uniforme i altres no.
D’esquerra a dreta: Pilar Peiret, Conxita Torró, Ramona Lloveras, Agnés Carbonell i Gemma Villarroya.
Pel que fa al pati els grups s’han pogut veure fotografiats per tots els racons. Aquesta imatge és molt antiga i no coneixem ningú però, fa gràcia veure com s’han reunit al peu de l’escala que comunica el pati amb la terrassa per tal d’immortalitzar el grup.
Aquest grup ha triat una localització ben especial. Al mig del pati quedant dempeus la majoria i, unes quantes, assegudes.
Sembla que la número 7 de la fila del darrere començant per l’esquerra, amb brusa blanca, és Montserrat Falip, germana de Josefa “Pepa” Falip. Era tieta del cerverí Jaume Ximenes Portella que fa molts anys resideix a Argentina però que està molt vinculat a Cervera.
Aquesta fotografia resulta interessant perquè ens dóna informació de com era la part de darrera del pati. Sembla que en aquest moment estan fent obres als corrals. Les monges hi tenien gallines.
Sembla que les noies que van amb una brusa i una faldilla eren de l’equip que jugava contra les alumnes del col·legi, que van amb bata. Per tant no n’hi ha cap d’identificada.
De dalt a baix i d’esquerra a dreta.
Fila 1: no identificada, Anna M. Farràs, no identificada, Montserrat Regué,no identificada, Carmela Bosch i dues no identificades.
Fila 2: Josefina Graells, no identificada, Vicenta Closa, no identificada, Magda Soler i no identificada..
En aquesta altra ja podem veure el resultat de les obres. També ens mostra el caire casolà que tenia aquest indret en que s’hi veuen els estenedors plens de roba que s’està assecant. avui, resulta impensable vure-ho en qualsevol centre educatiu.
Un canvi total el d’aquest racó al que s’hi han afegit elements per jugar les i els alumnes. Deunidó la verticalitat d’aquest tobogan!
L’alumna que es veu preparada per baixar és Marsans.
El tobogan vist des d’un altre angle.
A l’escala, Angelina Vergés i no identificada.