una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Estudis de Magisteri i parvulari. (19)

Carme Bonet Trilla

 Mercè Montraveta Cinca.

Aquestes dues joves van ser les úniques alumnes que van fer els estudis de Magisteri al Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Es van examinar dels tres cursos de Magisteri a Tarragona i, de revàlida, a l’Escola de Magisteri de Barcelona.

Carme Bonet va impartir classe en el col·legi el primer any d’EGB, en el curs 1971-72, a un grup de 45 alumnes.

L’estiu del 1972, dissortadament, el col·legi va tancar les seves portes. Només hi restà obert el parvulari.

Ara s’afegeixen un parell de paràgrafs que no es troben a l’àlbum. Un cop editat aquest llibret es va tenir coneixement que hi havia algú més que havia estudiat Magisteri al col·legi. Concretament Mercè Gabarró, casada amb Salvador Llobet, que viuen plegats al carrer Ferran el Catòlic. Va exercir un temps de mestra i, en casar-se, ho va deixar.

Darrerament i posat per un jove que sembla descendent, se suposa que nét, de la filla de cal Vilalta del carrer Combat que es va casar a l’estranger, a Facebook es pot veure una fotografia en la que hi ha un grupet de noies, alumnes del col·legi, entre les que hi surt la seva àvia, Pilar Vilalta. El títol de la pàgina és: Mestres. Per tant, sembla que alguna altra fornada hi va haver…

Tornem ara al llibret. Les properes imatges corresponen a aquesta nova època del col·legi en la que només es donava classe als parvulets. Les fotografies ja són en color.

Fila 1: Marta Solé, madre Irene Roman (les monges ja anaven vestides de seglars), Rosa Fité, Sílvia Biols, Teresa coll, Montse Bertran, Marta Segura i Josefina Creus.

Fila 2: Susana Pérez i Juan Pérez (el pare Noel)

Juny 1995. Festa de final de curs.

Al centre de la imatge, Anna Razquin.

Nadal 1998, grup de P5 ,mestra M. Carme Bosch Vendrell.

Fila 1: Júlia Carbonell, Judit Roqué, Emma Muñoz, Sergi Valverde, Toni Dalmases, Ariadna Olaya, Marina Bosch, Ivette Trullàs i Albert Graells.

Fila 2: Joan Puig (al darrera), Clara Balcells (al davant), Teresa Sala, Jaume García, Marc Márquez, Tània Cortadellas i Nil García.

Com heu pogut llegir, en aquest grup, s’hi trobava Marc Márquez, el nostre campió. Després va ser escolaritzat al Col·legi Jaume Balmes i, més tard, a l’Institut Antoni Torroja.

Carnestoltes 2006.

Al fons, la mestra, Marta Solé Soteras (filla de Solé que treballava al Registre i va morir molt jove i Tere Soteres de cal Soteres de la placeta de Sant Cristòfol)

Fila 1: Margot Falip, Yana Najar, Júlia Gorro, Clarà Pallès, Berta Gabarró, Albert  Vall i Ares Piqué.

Fila 2: Guillem Bitrià, Carla Sangrà, Daniel Alcobé, Jordi Palau, Marc Martínez, Miriam Terés i Bernat Balcella.

La llar d’infants.

Unicode

En primer terme Roc Ribalta Razquin (fill de joan Ribalta, advocat i de la seva esposa, germana petita de la família Razquin. Ambdos tenen el seu despatx al carrer Major, als baixos de cal Razquin, ben a prop del col·legi)), que representa l’esència de la tradició en asistir en aquest Col·legi de la Sagrada Família. La seva besàvia la podem veure a la fotografia de la portada de l’àlbum, i, la resta de representants de cada generació, han estat alumnes d’aquest centre. Ell ha estat el darrer. 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: