una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família. Algunes monges (18)

Hi va haver unes quantes monges de les que es tenen molts records. Algunes d’elles ja han sortit fotografiades  en altres posts com la madre Joana Torres, la madre Juana Arbories, la madre Modesta, la madre Dolors Medina… Malauradament d’algunes que tothom recorda com són la madre Virginia, la madre Avelina, la madre Victòria, la madre Oriol…no disposem de cap imatge.

Sí que en tenim de les dues més emblemàtiques del centre, en els primers temps: la madre Emilia Ruiz, i la madre “Inés” Beneria i, d’una dels darrers anys, la madre Asunción.

Octubre 1954. Una joveníssima madre Emilia Ruiz junt amb una alumna que porta l’antiga bata de capelina.

Agost de 1959. Una imatge molt simpàtica en la que es pot veure un grup d’alumnes mirant per la finestra que donava a la terrassa. Amb elles s’hi troba la madre Emilia.

Fila 1: M. Teresa Salat Noguera i Eulàlia Boronat Fonoll.

Fila 2: M. Àngels Térmens, Carbonell i Victòria Bertran (?).

Fila 3: M. Teresa Lafargue Salvadó i no identificada.

Madre Inés Beneria. Era nascuda a la muntanya i va ser que per aquest motiu moltes noies d’aquella banda venien a estudiar com internes al col·legi.

Una joveníssima madre Asunción “Sunsi”.

Aquesta fotografia no surt al llibret però sembla del tot adient posar-la en aquest post. La madre Inés Beneria, a la dreta, era molt alta, la madre Joana Torres és la del mig i la madre Emilia, la més baixeta.

La madre Joana Torres es va quedar la resta de la seva vida a Cervera, on hi va morir, fent classe als pàrvuls i donant també classes de música al col·legi. També col3laborava amb la Parròquia fent classes de catequesi principalment als nens i nenes que havien de fer la primera comunió. De jove, era força grassoneta, després es va aprimar molt.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: