una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Celebració del Centenari (13)

El Collegi compleix 100 anys i són moltes les coses que es fan per celebrar aquest Centenari.

Una de les més completes és la taula de gimnàstica que van presentar un grup d’alumnes al maig de 1963.

Va estar dirigida per Romi Porredon, que és al centre, en primer terme.

Fila 1: (dempeus), no identificada, Magda Soler (interna de Sabadell), Lurdes Gomà (del Canós, mare del Bisbe de Solsona, Xavier Novell), Roser Clot (casada amb Marià Trilla Botines, ha viscut des de fa molts anys fóra de Cervera), M. Roser Elies (es va fer monja de la Sagrada Família), Roser Montiu (bessona d’Eduard, de cal Montiu del carrer Santa Anna), M. Rosa Rubinat (del carrer santa Maria, davant de cal Nuix, fa molts anys que viu a Barcelona), Vicenta Closa (interna), Llenes (?), Josefina Casimiro (interna), Montse Millán (filla de Millán que fou director de La Caixa durant uns anys, fa molts temps que va marxar de Cervera), Trini Minguell (de la Curullada, viu a Tàrrega), Anna M. Fitó (ha viscut molts anys fóra de Cervera però ara es veu sovint per aquí, resideix al carrer Barcelona), Mercè Gasol (la germana petita de l’estanc Gasol del carrer Major, fa molts anys que viu al Japó), Pilar Martín (filla d’un mestre del Col·legi Jaume Balmes, fa molts anys que va marxar de Cervera) i no identificada.

Fila 2: (agenollades), Angelina Estany (la filla petita de cal Birlota, una tenda de comestibles que hi havia al carrer Combat on ara hi ha els pisos que fan cantonada amb la carretera de Tàrrega), no identificada, Josefina Graells (filla petita de la tenda de cortines que hi havia a la plaça Sant Miquel, fa molts anys que viu a la Curullada), Elisenda “Lisen” Ferran (filla més petita de la família Ferran de 10 germans), Maria Jordana (interna), no identificada, M. Pilar Gené (fa molts anys que viu fóra Cervera), Dolors Jordana (interna i germana de Maria), Carme Bonet Trilla (de cal Delfin del carrer Combat), Rosa M. Regí (filla de Miquel, que tenia un taller mecànic i va morir en un accidet de moto, fa anys que viu a Mallorca), Magda Miró (bessona d’Araceli, filles petites de la Botiga Nova del carrer Major), no identificada, Misteri Rivera (germana de Dolors i Montse, vivia a Londres i va morir molt jove), Huguet (interna), Teresa Sala (del Sala de l’aigua, fa molts anys que viu fóra de Cervera), Mercè Ricart (interna), Roser Yago (filla d’un dels propietaris de la fàbrica de xocolata Yago) i Dolors Rivera (de la tenda d’esports Truga, germana de Misteri i Montse).

Fila 3: (assegudes), no identificada, Niubó (interna), Rosita Manuel (filla única de cal Basté, viu habitualment a Barcelona però quan fa bon temps passa temporades a Cervera), Concepció Puigarnau (interna), M. Rosa Villarroya Massana (filla de Miquel que va ser molts anys director del Banc Espanyol de Crèdit, viu des de fa temps a Portell), M. Dolors Villarroya Massana (cosina germana de M. Rosa, fa anys que viu a Tàrrega), Maribel Casulleras Peropadre (germana petita de la família Casulleras, lampista que tenia el taller a la carretera d’Agramunt), no identificada, M. Teresa Tardà Tarrida (filla de Pompeio i Palmira, que van viure un temps al carrer Combat, a costat de cal Delfín, en un pis a l’habitatge on hi va haver durant molts anys el negoci dels Graells Bergadà) i M. Teresa Trilla (filla del fuster Trilla).

També en la celebració del Centenari es van ballar danses tradicionals tan de moda en aquell temps. Maig de 1963.

Fila 1: Elisenda Ferran, Romi Porredon, Angelina Estany, Concepció Civit Fontova (de la farmàcia Civit del carrer Major) i Mercè Gasol.

Fila 2: Dolors Villarroya, Teresa Tardà Tarrida i Pilar Martín.

(atés que aquestes alumnes també van participar a la taula de gimnàstica ja no es posa qui són per haver-ho fet abans)

Queda tancat aquest post amb un altre grup d’alumnes que també ballaven danses tradicionals. Sembla però que no era pel Centenari.

Fila 1: Angelina Estany Rubio, Elisenda Ferran Camps, M. Jesús Martí Suau (de cal Jesús de la plaça Major, fa molts anys que viu a Itàlia) i Dolors Villarroya Massana.

Fila 2: Concepció Civit Fontova, Roser Clot, Emilia Martí Suau (germana de M. Jesús) i M. Teresa Obiols.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: