una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família. Festes (12)

Després d’haver vist un grup de fotografies corresponents a representacions avui donem pas a moments de festa.

La Tuna, que tanta rellevància tenia en el món universitari, també va deixar petjada a les festes del col·legi.

Fila 1: Dolors Montiu de Nuix (de cal Montiu del carrer Santa Anna, fa molts anys que viu fóra Cervera), Maria Pedrós (de cal Pesrós del carrer Major, fa molts anys que viu fóra Cervera), Aura Vilanova (una de les tres germanes Vilanova) i Marina Besolí.

Fila 2: Pilar Cortasa, Pepita Giralt (interna), Victòria Beltrán (interna que després es va fer monja), M. Teresa Beleta (de material de la construcció de cal Beleta de la carretera de Tàrrega), M. Teresa Lafargue (germana de Joan, Carmina i Ester) i M. Àngels Termens.

Fila 3: Rosa M. Regí (filla de Regí que tenia un taller de mecànica de motos a la carretera de Tàrrega i va morir en un accident de moto, residia a la plaça Sant Miquel damunt el Cafè Central), Mercedes del Agua, Eulàlia Boronat (filla de Joan Boronat, que fou durant molts anys metge de Cervera) i Pilar Porredon (de La Cerverina d’Art).

Per Sant Tomàs d’Aquino, les i els estudiants de batxillerat, celebraven la festa del seu patró amb una sortida festiva pels carrers de Cervera. Grup d’alumnes del Col·legi de la Sagrada Família i de la Mútua Escolar, al Casal de Cervera.1. Aura Vilanova, 2. Pilar Porredon, 3. Carme Bonet Trilla, 4. del Amo, 5. Nadina Quintana (filla de Jesús Quintana, músic, ha viscut des de fa molts anys a Barcelona), 6Conxita Bonjoch Trilla, 7Maria Pedrós Puig, 8. M. Dolors Montiu de Nuix, 9Ramona Porredon Capdevila (germana petita de Pilar de La Cerverina d’Art), 10. Sisco Pomés Martorell (nebot de Rosa M. Martorell que fou durant molts anys mestra al Jaume Balmes, Sisco fa molts anys que resideix fóra Cervera), 11Giralt (alumna interna), 12Eulàlia Boronat Fonoll, 13M. Teresa Beleta Badia, 14Conxita Roselló Martínez, 15M. Lluïsa Colom Farran, 16Anna M. Gasol Trullols, 17Grifol (de Bell-lloch), 18. Teresa Tardà (germana petita de la família Tardà que va viure un temps a Cervera, el pare es deia Pompeio i vivien al costat de cal Delfin, al carrer Combat), 19. Dolors Rivera Raich, 20M. Rosa Villarroya Massana, 21Elisenda Ferran Capms (filla petita de la família Ferran que vivien a la casa que hi ha als afores de Cervera sobre el Mas Duran), 22M. Rosa Rubinat (vivien en un habitatge, que ja fa anys van restaurar, al carrer Santa Maria, davant cal Nuix. Fa molts anys que van anar a viure a Barcelona), 23M. Teresa Trilla, 24. Carme Gomà Raich (de cal Sirera del passeig de l’estació, germana de Josep M. i de Montserrat), 25Rosa M. Martorell Tarruella (que va sermestra durant molts anys al Col·legi Jaume Balmes), 26. Leonor Brandon Rodríguez (filla de Brandon que va sermestre durant molts anys a Cervera i germana de Joaquim Brandon), 27. M. Dolors Vila Llobet (que treballà durant molts anys al Jutjat de Cervera, casada amb Ramon Pedros viu des de fa molts anys al carrer Major), Al costat de Dolors Vila s’hi troba, sense numerar,  Araceli Miró Carcasona (de la Botiga Nova del carrer Major, bessona de Magda), 28M. Teresa Valés Coma (que ha gestionat durant molts anys la bugaderique hi ha a prop de la plaça de l’Estació), 29Lluís Puig Alsinella (que va ser durant uns anys director de la Caixa de Catalunya amb seu a la plaça Sant Miquel).

21 de novembre 1958. Els Pastorets

Fila1: Mercè Tardà (Sant josep ) i Teresa Salat (la Mare de Déu)

Fila 2: No identificats.

Presentació de la Mare de Déu al temple.

Montserrat Boldú (d’un poble d’a prop de Cervera), Trini Minguell (de la Curullada), Montse Rivera (la nena petita), no identificada i M. Teresa Trilla (filla del fuster Trilla).

Fila 1: Rosita Segura, Anna M. Tardà (Verge nena) i M. Dolors Ibáñez (de la sabateria Ibáñez del carrer Major).

Fila 2: Montse Xuclà, Pepita Xandri i no identificada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: