una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Representacions (11)

En la majoria de centres educatius, especialment abans, es feien moltes representacions en dades assenyalades.

Les danses tradicionals eren una de les exhibions que es feien amb més freqüència. També la representació d’obres teatrals tenia molt èxit.

En aquestes properes imatges podeu veure com les alumnes canvien totalment de vestuari per conventir-se en protagonistes d’aquests esdeveniments.

En aquesta foto, que té una bona pila d’anys, hi trobareu alguna cara coneguda, però ja poques.

Fila 1: M. Teresa Balcells, Montserrat Bordera (de Calçats Tribor a la carretera de Tàrrega, ja difunta), Montserrat Toldrà, Ramona Ribera, M. Carmen Cendrós, Cecília Molins (d’Ivorra), M. Teresa Cos (vídua de Ramon Tasies) i Enriqueta Lloses.

Fila 2: Pepita Castelló, Carme Vilà, Paquita Font (que dirigí durant molts anys l’empresa Font de la carrretera de Tàrrega, avui tancada), Lídia Puig (germana de Julian, de l’auto escola Cervera  i Juliana, vídua Suau) i Enriqueta Gabarró.

En aquesta, datada al 9 de maig de 1946, podreu veure les alumnes que van representar la sarsuela en dos actes que portava per nom Bibilal.

Fila 1: Montserrat Oliveres (germana de Joan i Nuri de l’establiment del carrer Combat, Mobles Oliveres. Cap dels tres germans estan entre nosaltres), Maria Blanch (germana de Josep Blanch, que va morir no fa gaire, Maria ha viscut des de fa molts anys a Barcelona), Cinta Rosich (germana d’Isidor, viu des de sempre a la plaça Sant Miquel), Carme Piqué, Dolors Carbonell (vídua Biosca, viu al carrer Major), Pilar Costafreda (de Vergós), Lluïsa Soteres (de cal Soteres de la plaça de Sant Cristòfol, havia treballat de telefonista a Cervera i després se’n va anar a viure a Barcelona. En jubilar-se va tornar aquí i no fa massa que ens va deixar), Anna M. Turull (vídua Granell, mare de Quim, Ton, Juli i Carme), Teresina Armengol (de ca l’Armengol dels electrodomèstics, fa anys que viu a Barcelona) i M. Carme Vilalta (vídua Noguera que va treballar durant molts anys de mestra al Col·legi Jaume Balmes, i ja fa anys que ens va deixar).

Fila 2: Nuri Oliveres (de ca l’Oliveretes del carrer Combat, germana de Montserrat i Joan), i Ignàsia Comas (vídua Vilaró, mare de Iolanda i de Josep M. i Senén, ambdos traspassats)

Fila 3: M. Àngels Balcells Sala, (germana de l’alcalde), no identificada, Montserrat Torrents (monja i germana deTorrents que va ser durant anys treballador a la banca) i Assumpció Farré (casada a cal Armengol dels electrodomèstics, cunyada d’Eusebi Ortiz).

Tornem als ballets tradicionals, en aquests cas les participants porten uns vestits molt vistosos.

Fila 1: Montserrat Lloses (de la tenda de comestibles del carrer Combat i que va morir molt jove), 4 no identificades i Anita Armengol (casda amb Beleta del magatzem de materials de la construcció de la carretera de Tàrrega)

Fila 2: no identificada i Angelina foix (casada al Canós).

Fila 3: Maria Novell (germana de Josep M. Novell, de la carretera de Tàrrega, fa poc que va morir, vivia a la carretera del cementiri), Conxita Raich (de cal Raich de davant l’església de Sant Antoni, casada amb Torrens treballador de la banca) i Francisca Balcells (vídua Gomà, viu a la carretera de Tàrrega a la primera casa a mà esquerra pintada de color rosa).

Curs 1948- 1949, tercer curs de batxillerat. Representació que van fer aquestes joves al col·legi.

M. Carme Sentís, Montserrat Carbonell (de cal Carbonell del passeig de l’Estació, germana de Dolors, vídua Biosca), M. Dolors Razquín (de cal razquín del carrer Major), Mercedes Novell, Mercè Gabarró (casada amb Salvador Llobet, mare de Rosa M. i clara viu a Ferran el Catòlic) i Marta Domènech (casada amb Ramon Rauret). En primer terme Angelina Guix (que va ser professora de la Guardeia Arrel fins la seva jubilació, ja fa un temps que ens va deixar).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: