una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Simbols i Festes (10)

Tot i que la darrera fotografia del post anterior està feta al Gran Teatre i, es tractava d’una imatge relacionada amb un festival s’ha tractat com a acadèmica pel valor testimonial que tenia.

Aquesta que podeu veure ara i que hauria d’estar inclosa a l’apartat de sortides es posa també com a acadèmica ja que el grup, tot i que la imatge està feta al Tibidabo, presenta aquestes alumnes vestides amb uniforme i amb un posat força acadèmic.

 

Són alumnes de Comerç, després de fer els exàmens, gaudint amb les atraccions del Tibidabo a Barcelona.

Fila 1: Inés Regué, Maria Parés, Binefa, Rosa M. Companys i Ramona Guim (germana del Guim que obrir un restaurant amb el seu nom).

Fila 2: Pilar Porredon (de La Cerverina d’Art), Josefina Nadal (ja no està entre nosaltres, germana de Dolors Nadal qu és  l’esposa de Sans que fou director del banc Saragossà) i Josefina Cornellana (esposa d’Antoni Pintó, al que cada any se li fa un homenatge com a promotor del fútbol cerverí).

En aquestes dues fotografies podeu veure els símbols més destacats del col·legi: la pintura que protagonitza la mare Anna M. Janer, que presidia la gran sala de davant la capella, la imatge de la Immaculada Concepció i la bandera.

31 de maig de 1960. Altar muntat a la sala del davant de la capella, en motiu de la cloenda del Mes de Maria. Aquesta sala la presideix, encara ara, el quadre de la madre Anna Maria Janer, fundadora. Pilar Porredon i Aura Vilanova.

 

31 de maig de 1960. Grup d’alumnes, vestides de festa, al pati amb la bandera del col3legi, el dia de la cloenda del Mes de Maria. Aura Vilanova (filla de Vilanova conegut artista que maquillava actors i sempre feia uns pessebres espectaculars, la mare era mestra), Teresina Orobitg (de Granyenella, casada amb Josep Puig. Resideix a Barcelona però sovinteja molt Cervera), no identificada, C. Trepat, Victòria Bertran (interna de Sant Ramon que va ser monja de la Sagrada Família), Carme Ricard (interna), Pilar Porredon i Pilar Cortasa.

Encetem ara, l’apartat de Festes i Festivals.

Aquesta fotografia té una bona pila d’anys però els de més edat encara hi podreu reconéixer alguns cerverins i cerverines.

Pati del col·legi. Les noies del fons són: Montserrat Nuix (fa molts anys que va morir, estava casada amb Cura de la botiga de vins del carrer General Güell), Comorera, interna no identificada i Rosina Fusté (fa uns anys que va morir, mare de la Roser Trilla que està casada amb Jaume Carbonell).

Grup de nens de l’esquerra, en primer terme, Joan Porredon (fa anys que va morir, vivia a la plaça Major on hi tenia el negoci, pare de M. Teresa, Xavier, Anna i Joan), dos no identificats, Pepe Oriol, no identificat, Francesc Domènech (advocat i incansable promotor del bàsquet a Cervera), no identificat i Enric Domènech (germà de Francesc, va morir molt jove, junt amb la seva esposa, M. Àngels Morell, en un accident de trànsit).

Grup de nens de la dreta, del davant al darrera: Paco Sitges (va morir fa poc, de cal Sitges del carrer Major de la casa davant el col·legi) no identificat i Julián Puig (de l’autoscola, germà de Juliana i Lidia).

Alumnes de Primera Comunió fotografiades al pati del col·legi:

 

Fila 1: M. Pilar Vilalta (filla de la Merceria Vilalta del carrer Combat ja tocant a la plaça Sant Miquel), Ignàsia Comas (esposa del recader Vilaró i mare de Iolanda, viu al carrer Travesser), Dolors Gomá (vídua de Francesc Vidal i filla de la sabateria Gomá que hi havia al carrer General Güell on ara hi ha la tenda de flors Orquídia), Dolors Carbonell (vídua Biosca, viu al carrer Major) i Filomena Vilaplana, dos no identificades, Anna M. Turull (mare de Quim, Ton i Juli Granell), Quimeta Raich ( de cal Raich de lla botiga que feien cortines de la plaça Sant Miquel, vivia a Sant Antolí), no identificada i Carme Comas (de cal Comas del carrer Combat, germana de Josep M.).

Fila 2: Anita Llamas (de cal Llamas de l’impremta del carrer Major, quasi davant el col·legi de la Sagrada Família), M. Dolors Razquin (de cal Razquin del carrer Major, germana de Miquel, Anna M. i Josep M.) i no identificada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: