una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Acadèmiques (7)

Aquestes darreres fotografies que s’han anat veient estan totes classificades com a acadèmiques. Fins ara encara no hi ha sortit cap religiosa a les que ens dirigíem amb le nom de “madre”. En les que podreu veure avui n’hi trobarem tres que quasi tothom recorda.

Grup d’alumnes amb el vestit i la jaqueta d’uniforme, i un Sant Crist penjat al coll, que l’havien de comprar les mateixes alumnes.

Fila 1: (a la part esquerra) Carme Fondevila (interna de la part de la muntanya), i Niubó ( a la part dreta, també interna), Pilar Raich Vidal (de Vergós Guerrejat i també interna) i Maria Jordana (interna).

Fila 2: Roser Montiu de Nuix (bessona d’Eduard Montiu. Fa molts anys que viu a Barcelona), madre Joana Torres ( va viure sempre a Cervera. feia classe de labors i més endavant va tenir cura dels parvulets, de fer classes de música i catequessis. Va morir a Cervera), Montse Jacques (germana de Leonor de la sabateria del carrer Combat. Fa molts anys que viu fóra Cervera), Carmela Bosch (al darrera i amb una cinta blanca, interna), no identificada, Guitart (de Vergós de Cervera. Fa molts anys que viu a Saragossa), Misteri Rivera (germana de Montse i Dolors d’Esports Truga. Va morir molt jove a Londres), M. Roser Elias (monja de la Sagrada Família), Pepita Raich Freixes (interna de Sant Pere dels Arquells. Vivia al nord d’Espanya i fa poc que va morir), madre Joana Arbories (va estar un temps destinada a Cervera) i Sala.

Fila 3: Magda Soler (interna), Rosa M.Salvadó (interna), Adela Tosal (germana d’Anna M., Dolors i Lluís. Fa anys que viu a Igualada), Dolors Jordana (germana de Maria i interna), madre Dolores Medina (va estar molt temps al col·legi i després, degut a un càrrec que tenia dins l’ordre, sovintejava molt Cervera ja sempre vestida de seglar), Rosita Manuel Farré (de cal Baster del carrer Llibertat, acostuma a viure durant l’any a Barcelona i a l’estiu a Cervera), Magda Miró ( bessona d’Aracelí de la Botiga Nova. Fa molts anys que viu a Barcelona però estueija a Pallerols) i M. Teresa Trilla ( filla del fuster Trilla i germana d’Elvira. Ha viscut sempre a Barcelona)

Fotografia feta al voltant de 1966. Grup d’alumnes en una renovació de vots, a la sala gran del davant de la capella.

Fila 1: Roser Marsans (filla de la Prenyanosa), Pepita Magre (ha viscut sempre a Cervera), M. Àngels Serra (de cal Serra del carrer Combat. Ha viscut sempre a Barcelona però ara, ja fa un temps, que resideix a la vivenda pairal de l’esmentat carrer Combat), Batet, madre Modesta Boix (era la madre superiora quan el col·legi va tancar. Ha viscut molt temps a Cervera ajudant a la Residència Mare Janer. Va morir aquí), M. Teresa SimonaCarme Pintó (estava casada amb Puig de l’Asepeyo. Va morir), Dolors Mas (germana de Josep. Fa molts anys que viu a Sant Guim), Rius (ha viscut sempre a Cervera) i Ramona Calafell (de ca la Mundeta Corder, a la carretera de Tàrrega i viu a Cervera).

Fila 2: Montserrat Vilà, Vidal, M. Ângels Capella, M. Socorro Baño, Lurdes Lapedra i Margarita Pujol.

Grup d’alumnes de 3r de Comerç davant la gruta de la Mare de Déu de Lurdes. Van vestides amb l‘uniforme de Gimnàstica.

Fila 1: (dempeus) Beni Codina (de joieria Gisel), Paquita Ninot (casada amb Rius, tapisser i músic), no identificada, Dolors Puig, no identificada, madre Modesta, Trini Minguell (de la Curullada. Ha viscut des de fa molts anys a Tàrrega), Dolors Vergés (germana d’Angelina. Fa molts anys que viu a Capellades) i Pilar Peiret (sempre ha viscut a Cervera).

Fila 2: (assegudes): Ramona Lovera ( ha treballat molts anys al Conservatori vivint sempre a Cervera), no identificada i Lurdes Cerveró (interna).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: