una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Acadèmiques (6)

Tal com s’ha comentat els grups tenen un protagonisme rellevant en les pàgines d’aquest àlbum ja que donen molta informació de les i els alumnes que han passat pel col·legi.

Fixeu-voa que quasi totes les fotografies estan fetes a l’exterior , on la llum sempre és millor. Les vèiem a la terrassa, al peu del monument dedicat a la Verge Immaculada i moltes d’elles, fetes al davant de la cova de la Mare de Déu de Lurdes que estava al final del pati de l’esquerra.

Les joves alumnes queden emmarcades pels troncs dels dos arbres i, tenen la cova amb la imatge de la Verge, al fons. Com podeu veure aquestes cares ja són força conegudes al menys per la gent d’una certa edat.

Grup d’alumnes amb bandes i medalles distintives.

Fila 1: (al davant) M. Carmen Portella, (al darrera)(viu tocant a l’antiga botiga esclat a la carretera de Tàrrega), Pilar Rovira, (al davant)(vídua de Josep M. Gomà de cal Cirera. Viu al passeig de l’Estació), Cecília Costa, (al darrera) (casada a cal Gutzems, Bacardí), Ramona Cuñé (filla del fuster que hi havia a costat de l’antiga botiga de flors Noemí, al carrer Combat), M. Carme Calafell (de ca la Mundeta Corder, a la carretera de Tàrrega), M. Àngels Termens (van venir de fóra i ja fa molts anys que no viu a cervera), Maria Pedrós (viu a Barcelona i els seus fills sovintegen Cervera), M. Teresa Beleta (de cal Camildo) i no identificada.

Fila 2: M. Dolors Graells Raich ( de la botiga de cortines de la plaça Sant Miquel, germana de Josefina), Vilanova (la seva mare era mestra i el seu pare pintor i decorador. Per Nadal feia pessebres exquisids. Fa molts anys que van marxar de Cervera), Paquita Benet (vídua de Joan Cinca. Ha viscut sempre a Cervera), Ramona Carbonell (casada amb Mora, promotor dels escacs a Cervera. El seu pare fou professor de llatí durant uns anys al col·legi Sagrada Família), Conxita Font (de Tallers font. viu a la Curullada), no identificada i Montserrat Vall (germana de Nuri Vall i cunyada de Miquel Codina, constructor).

Fila 3: Maria Tella (de cal Lepes, una casa del carrer Combat, avui a la venda. viu a tàrrega des de fa molts anys), Anna M. Gasol Trullols (de l’antic estanc del carrer major. ja fa molts anys que viu a Barcelona), M. Teresa Lafargue Salvadó (farmaceutica i germana de Joan, Carmina i Ester. Fa molts anys que viu fóra), Josefina Casulleras Peropadre (casada amb Josep M. Rovira) i M. Teresa Salat Noguera (filla de Joan Salat que fou Paer en Cap de Cervera durant molts anys).

Van passant els anys i ja estem en un 31 de maig de 1963. En aquesta data es celebrava l’acomiadament de les finalistes: un grup d’alumnes que deixaven el col·legi després d’haver acabat, algunes d’elles, el 4art curs de batxillerat. Unes quantes seguirien els seus estudis en altres llocs, altres s’incorporarien al món laboral i les menys, es quedarien a la llar.

Com que era un dia de festa totes anaven amb uniforme i, algunes amb guants blancs. La fotografia està feta davant el monument a la Immaculada Concepció i a les escales per les que s’accedia a la zona de joc

Fila 1: Sara Fernández Mestres (filla única dels propietaris de la merceria La Central situada al carrer Major. Fa molts anys que resideix a Barcelona), Isabel Ferran Camps (de la casa Ferran. Fa molts anys que resideix a fóra però sovinteja Cervera), Roser Yago Caelles (de l’antiga fàbrica de xocolata Yago. Sempre ha viscut a Cervera), Mari Millan (el seu pare fou delegat de La Caixa i per aquest mortu visquè uns quants anys a Cervera. Dóna classe a la universitat de Ciències de l’Educació i viu des de fa molts anys a Barcelona), Carmina Lafargue Salvadó (mare d’Amaia Llona, gestora de la Llar d’Infants La Baldufa. De la mateixa colla que Misteri Rivera ja fa molts anys que ambdues no estan entre nosaltres), Anna M. Farràs (interna. viu a prop de Cervera i se la veu sovint) i Pepita Solé (casada amb Josep Cos Gusart).

Fila 2: Vicenta Closa (interna), Pepita Blasi (interna), Paquita Regí Font (el seu pare era mecànic i va morir força jove en un accident. Casada amb un Planes viu des de fa molts anys a Lleida), M. Carmen Vendrell (interna, filla de Portell. Des de fa molts anys és religiosa de la Sagrada Família) i Montserrat Regué (filla dels propietàris de la botiga de queviures que hi havia davant la Botiga Nova al carrer Major. Viu a Mallorca)

Fila 3: Carme Bonet Trilla (de cal Delfin, al carrer Combat 24 on s’hi troba la casa pairal. Viu a Cervera)), Josefina Casimiro (interna) i Josefina Graells ( de l’antiga botiga de cortines de la plaça Sant Miquel. Viu a La Curullada).

Fila 4: M. Rosa Villarroya Massana (filla del que va ser tants anys director del Banc Espanyol de Crèdit. Viu a Portell), Anna M. Fitó (ha viscut sempre fóra però ara, junt amb el seu marit se la veu molt a Cervera. Viu al carrer Barcelona a la casa pairal), Lurdes Gomà (filla del Canós i mare del Bisbe de Solsona, Novell) i Antònia Vives (vivia prop de l’Estació i ja fa molts anys que resideix a Barcelona. Se l’acostuma a veure per Cervera durant la festa de Sant Magí).

Fila 5: (assegudes) Dolors Rivera (d’esports Truga) i Engràcia Falip (ja fa uns anys que ens va deixar. Mare de la propietària de la botiga Jud-gar).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: