una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Acadèmiques (5)

Aquesta entranyable fotografia està feta a una part de la terrassa del Col·legi que avui està edificada.Està datada l’any 1948 i el grup d’alumnes estaven realitzant una classe de labors.

  1. Antonieta Solé Pomés, 2. Pepita Tarruella, 7. M. Teresa Salat Noguera, 8. Cecília Costa, 10. Montserrat Vall, 11. M. Teresa Beleta, 12. Pilar Rovira Solé, 13. Rosa Farré Vilalta, 14. Maria Jorge, 15. Carme Orobitg, 16. Marta Rovira Solé, 17. Carmen Sújar Mohedano, 18. Ramona Llobera, 19. M. Rosa Raich Boquet, 20. Carme Cardona, 21. Genoveva Español Català, 22. Maria Pedrós Puig, 24. M. Dolors Raich Boquet, 25. Carme Farran Flotats, 26. Paquita Benet, 28. Mari Hernández Perales, 29. Nuri Xandri Borràs, 30. Carme Calafell Ribera, 31. Teresa Grasset, 32. Ramona Carbonell, 33. Anna M. Solé Elies, 34. Carme Portella, 38. Antònia Miret Bonjoch, 39. Anna M. Gasol Trullols, 40. Paquita Sala, 41. Concepció Puig, 42. Carme Pedrós Puig.

Any 1954. Grup d’alumnes amb el nou model d’uniforme de bata negra, algunes, però, encara porten l’anterior amb capelina.

Fila 1: Aracelí Miró (de la Botiga Nova, bessona de Magda), Magda Miró, M. Lluïsa Colom, Solé, Maria Tella (de cal Lepes del carrer Combat), M. Dolors Montiu (del carrer Santa Anna), i Paquita Benet (vídua de Joan Cinca).

Fila 2: Angelina Vives (que treballà molts anys al forn de pa de costat la Bonavista), Roser Yago, M. Teresa Camats (la seva germana està casada amb el Ninot de les calefaccions. Viu fóra de Cervera), no identificada,  Montse Colom, no identificada, Josefina Graells (de l’establiment que feien cortines a la plaça miquel, resideix a la Curullada), Romi Porredon (germana de la Pilar de La Cerverina d’Art. Viu a Sant Just Desvern), Pepita Castells (filla del noi Tendre, fa molts anys que no se l’ha vist per Cervera), no identificada, Amparo Anguera (de la Sabateria anguera del carrer Major. Viu fóra Cervera) i Antonieta Bové (esposa de Joan Setó, pintor).

Fila 3: M. Rosa Villarroya, Laura Sampietro, Maribel Casulleras (des de fa molts anys viu a Agramunt), Misteri Rivera (germana de Dolors i Montse Rivera. Va morir a Londres, molt jove), Concepció Puig (una dels deu fills de la família Puig. Viu a Tàrrega), Emilia Martí (de cal Jesús de la plaça Major) i M. Teresa Trilla (filla del fuster Trilla. Ha viscut sempre a Barcelona).

Any 1954. Grup d’alumnes amb l’uniforme, altres amb la bata, que portava les inicials SF brodades, i una amb capelina. El cinturó era estret, de pell i amb sivella. el coll ers de plàstic blanc.

Fila 1: Carme Torné (casada amb Josep M. Llobet, professor de la UNED. Va morir força jove), Eulàlia Boronat (filla del doctor Joan Boronat), Angelina Colom Ferran (germana gran de M. Lluïsa. Montse i Joan. Vídua de Camps), M. Rosa Raich Solé (de cal Raich de quasi davant l’església de Sant Antoni), Solé (d’una família que van marxar a viure a Barcelona), Josefina Casulleras Peropadre (casada amb Josep M. Rovira. Viu davant la Universitat) i Conxita Font (de cal Font manyà. Viu a la Curullada)

Fila 2: Cecília Costa (al darrera) (casada amb Bacardí), no identificada (al davant), Montserrat Güell (casada amb un Sants de cal Guineu), Orobich (fa anys que va marxar de cervera), Conxita Roselló Martínez (filla de la Paquita de l’antiga Perfumeria del carrer Santa Anna), Dolors Graells Raich (de l’antic establiment de cortines de la plaça Sant Miquel), M. Teresa Beleta (de cal Beleta de Materials per la construcció. Ha viscut sempre a Barcelona), Montserrat Castelló (al darrera) (germana de Pepita, vídua de Dardé), M. Carme Portella (al davant) (viu a la carretera de Tàrrega, veïna de l’antiga botiga Esclat) i Francisca Sala (germana de Josep Sala que sovinteja Cervera en dies festius. Tieta del Sala de la Llibreria Universitat).

Fila 3: Conxita Bonjoch (de l’antiga botiga de fotografia del carrer Major. Des de sempre ha viscut a Barcelona), Anna M. Gasol Trullols (de l’estanc de cal Gasol que hi havia al carrer Major. Des demolt jove ha viscut a Barcelona), Mari Luz Garcia Ribalta (germana de Lluís i Juanito. Vivien al carrer Hospital en uns pis de cal Morell. Van marxar a viure a fóra fa molts anys) i M. Teresa Salat Noguera (filla de joan salat que fou molts anys Paer de Cervera).

 

 

 

o

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: