una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família de Cervera. Acadèmiques (3)

L’àbum o llibret conté 84 fotografies seleccionades de les que es van recollir per les exposicions i alguna més que es va recollir amb posterioritat, que van ser cedides per 43 persones i que, gràcies a elles es van poder fer les dues exposicions i l’edició de l’àlbum commemoratiu.

Seguim doncs amb les imatges ordenades tal com es troben a l’àlbum.

Les alumnes internes portaven uniforme, les externes portaven, en aquell temps, bata blanca.

Fila 1: Vilaltella, Secanell (de Tarroja), Montserrat Torrents, Tresina Armengol i Farré (de Tarroja)

Fila 2: Quimeta Raich (tieta de Dolors i Josefina Graells), Bech (joieria), Dolors Carbonell (del Carbonell de vins i licors) i Orcs.

Fila 3: Francisca Torné (d’Estaràs), Solé, Ramona Oriol ( mare de M. Lluïsa Guim i àvia de Marc i Lluís Llorens), Ignàsia Coma (vda. Vilaró i mare de la Yolanda), Graells, Cinteta Rosich ( germana d’Isidor Rosich) i Cinca.

Fila 4: M. Àngels Balcells Sala (germana de l’alcalde), Lloses, Alonso, M. Teresa Balcells Carulla, Pilar Miret (petita de cal Miret, paleta), Verdés, Rosita Olesti (mare dels germans Regí), Roser Estruch i Teresina Garriga.

Aquesta és la part del darrera de la fotografia que trobareu a continuació.

Aquí es va obviar de posar els noms ja que semblà més interessant veure les signatures de les joves del grup. Era freqüent que, en fotografies com aquestes, es demanés  a tothom que hi signés per tal de tenir-ne un record.

Classe de pintura dirigida per la madre Oriol. En primer pla, i de perfil, Roser Segura (del Pauet de Ribé), tocant la barbeta amb el seu front, Magada Pont (de pastisseria Pont) i d’esquena i amb dues trenes Eulàlia Boronat Felip

Grup d’alumnes a la terrassa del col·legi.

Fila 1: Torra, no identificada, Paquita Font (de Tallers Font) Tella, Falip, Garrabou (?), Ramona Rubió Rovira ( mare de Teresita Niubó, professora del col·legi Jaume Balmes), Mercè Gabarró, no identificada, Sàlvia i Garrabou

Fila 2: (al davant i tocant a la columna, de cal Cirera al passeig de l’Estació) Montserrat Gomà, (al darrera d’ella) Tarruella, (al davant i amb barret) M. Carme Ortiz, (al darrera) Mª Dolors Fusté (germana de Mariana i Rosina), (al davant) Magda Pont, (al darrera) Clotet, Magda Balcells, Anna Mª Lucaya, Roser Segura (de l’esmentat Pauet de Ribé), no identificada, Rosa Mª Graells, Balasch, Mª Teresa Cos (vídua Tasies) i Angelina Guix (professora de la guardèria).

Fila 3: Vilarnau (casada amb Pepito Balcells i germana de la mare de Joan Baró, geganter RIP), no identificada, Roser Termens, Angelina Colom (germana de Mª Lluïsa, Montse i Joan), no identificada, Montserrat Companys Serra, Dolors Graells, Mari Luz Garcia Ribalta (vivia al carrer de l’Hospital en un pis de cal Morell), Maricé Medrano, Dolors Carulla, Pilar Porredon ( de La Cerverina d’Art) i Dolors Escudé.

Fila 4: Mª Dolors Allué (mestra jubilada del col·legi Jaume Balmes), no identificada, Elena Cos, Assumpció Carbonell (la noia petita de vins i licors Carbonell), Marina Planes (d’Andorra), Rosa Mª Companys Serra (religiosa de la Sagrada Família), Montserrat Pont (professora jubilada de l’Institut Torroja) i Maria Porredon (monja de clausura).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: