una mica de tot arreu

Barcelona. Casa Vicens Vives. Antoni Gaudí (2)

En aquest segon post dedicat a la Casa Vicens Vives se us mostrarà com de sumptuosament estaven decorats els diferents espais de l’habitatge.

És per entretenir-s’hi ja que les làmpades, els sostres i les parets tenen tants detalls que hi has de passar una estona per admirar-ho tot.

El rebedor.

Com podeu veure les bigues i, especialment, els trams que van entre biga i biga, es mostren atapeïts i molt ben treballs. Sempre algun element de la natura n’és el protagonista.

A la sala una quantitat indefinida de fulles de cirerer deixa entreveure el vermell del seu fruit.

El fumador no es gran però no hi ha ni un tros sense embelliments. S’hi respira un aire totalment oriental. Al sostre hi ha pintades palmeres.

A  la decoració interior també s’hi troben rajoles valencianes.

El mobiliari d’aquesta estança està fet a mida i es conserva molt bé.

Les bigues tenen un important protagonisme i la sortida a la terrassa es presenta pintada amb un col·lecció d’ocells molt detallista.

 

 

Les làmpades del fumador són molt boniques. Van ser comprades a Marroc i són uns recipients amb anses que es sostenen els uns amb altres.

Les parets de la part superior d’aquest fumador llueïxen unes rajoles amb molt relleu. Estan fetes amb “papier maché”.

Les rajoles del sòcol són llises però al damunt hi ha, pintades a mà, tot un escampall de roses.

Una de les coses que sorprén és la manera com han solucionat el tema de la llum. Diferents suports lumínics que tenen, alguns d’ells, un punt d’anclatge al sostre i, altres que s’aguanten amb potes són un exemple de saber fer les coses bé sense malmetre res.

El contrast del disseny contemporani amb els elements modernistes resulta visualment molt atractiu.

La natura segueix protagonitzant la decoració en sostres i parets.

Aquesta fotografia no transmet gens bé la meravella que era aquest sostre. Una llàstima ja que tenia la màquina quasi descarregada, cosa que no em va permetre acabar el reportatge.

Les estances on hi ha el wàter i el bany tenen unes boniques rajoles a la paret. La resta de la casa, totalment visitable, s’ha deixat completament en color blanc ja que es van fer ampliacions a l’habitatge i no són del projecte inicial.

És interessantíssim veure tot el material exposat a les sales de sota teulada: des de les maquetes del conjunt inicial dissenyat per Gaudí fins a diferents objectes vinculats amb la casa i els seus propietaris. Grans fotografies permeten veure com era inicialment el complexe i el procés que ha seguit durant els anys. La terrassa exterior també resulta interessant ja que la part final dels acabats de l’edificació queda ben a la vora.

De deu l’audiovisual que es pot veure en el que es barreja la història de la ciutat a nivell de desenvolupament urbanístic amb la de la Casa Vicens Vives.

Una altra joia gaudiniana que ofereix Barcelona!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: