una mica de tot arreu

Cafeteria “el Campanar” celebra el 8è aniversari. Nadals (2)

Hi ha dues festes que cada any a Cafeteria “el Campanar” s’han celebrat d’una manera especial: a la primavera, Sant Jordi i, just encetant l’hivern, el Nadal.

Per Nadal el que entra per la vista és la decoració que sempre embelleix els diferents espais de la cafeteria. Se li acostuma a sumar alguna activitat vinculada amb aquestes entranyables dates.

Ja, al carrer, sempre uns motius o altres, anuncien la festa. Sovint als vespres, també s’han posat fanals amb espelmes a la zona de l’exterio per arrodonir l’ambientació. En aquesta imatge podeu veure una d’aquestes decoracions nadalenques.

Nadal 2009. La decoració es va fer donant protagonisme a les magranes i a les pinyes. L’arbre i unes grans branques de pi quedaven decorades amb aquests dos elements naturals.

Una original colecció de pessebres de diferents països d’Amèrica omplia prestatges i vitrines.

Nadal 2010. Es va presentar un  pessebre, principal element d’aquestes festes, molt original. Obra de la jove cerverina Marta Aldomà.

Aquí podeu veure el cartell que anunciava l’acte de presentació.

Ramon Armengol, com a representant de l’Associació de Pessebristes de Cervera, presideix l’acte. Vèiem una joveneta Marta Aldomà `reparada per llegir el que ha preparat.

La postal de Nadal la va protagonitzar aquest pessebre, acompanyat d’un poema de Josep Solsona.

Nadal 2011.Un pessebre molt especial de Jan Pomés va ser el que es va presentar en aquesta edició.

També els germans Galeano i David Mora van tenir uns dies de protagonisme mostrant un original pessebre que havien fet amb llaunes de begudes.

Nadal 2012. Atés que feia poc que s’havia inaugurat el Museu del Pa no es va fer decoració nadalenca. A la sala Seny Major s’hi van exposar en dos plafons les fotografies del calendari que va presentar Ton Pedrós.

Nadal 2013. Com podeu veure en les següents imatges el daurat protagonitzava l’ambientació. Una bonica colecció de postals embellien els plafons de l’entrada.

El pessebre, fet amb una col·lecció de peces de porespan, aconseguides amb una fira d’intercanvis, quedaven d’allò tan bé amb unes figures de pessebre de procedència mexicana.

Un altre racó embellit amb elements daurats.

Nadal 2014. Amb un fons de terres vermelles: fotografies de Purmamarca a la Cordillera andina i unes figures comprades en aquelles contrades, protagonitzaven el pessebre que quedava ben atípic.

Nadal 2015. El daurat, combinat amb blau tornà a ser el protagonista de la decoració d’aquest Nadal. El pessebre és, altra vegada, el de figures pintades en blau i or i comprat a Mèxic.

Nati Gutiérrez ens regalà aquesta preciosa manualitat que fou molt admirada.

Els quadres de l’exposició de l’obra de Solana Marticorena, que s’havia inaugurat per la Festa Major de setembre, alegraven les parets amb els seus vistosos colors. Un client habitual va ser l’afortunat en rebre un premi de la campanya de Nadal que promou l’Associació de Comerciants. Àgata Anfuso li fa l’entrega.

Durant 5 anys es van editar calendaris. Un bonic regal per fer en aquestes dades assenyalades. Sempre es repetia la temàtica dels campanars.

Any 2012. Ramon Aldomà va presentar un calendari i, alhora, es va inaugurar l’exposició de fotografies “Dotze mesos, un campanar” de les imatges que formaven part d’aquest calendari.

Xavier Joan, cap dels campaners va presentar l’autor.

Ramon Aldomà fent les explicacions sobre l’exposició.

Calendari 2013. En té cura Ton Pedrós i en ell s’hi poden veure les imatges  dels campanars de totes les esglésies actuals de Cervera i d’algunes que ja són història.

Aquí podeu veure Ton Pedrós en un moment de l’explicació de l’audiovisual que va preparar per la presentació d’aquest calendari.

Calendari 2014. Per segona vegada, Ramon Aldomà, torna a ser l’autor de les fotografies del calendari. El presenta, acompanyat de Ramon Gené, campaner que va oferir un recital de poemes.

Aquestes dues espectaculars imatges, amb el campanar de Cervera com protagonista, formen part del calendari pel 2014.

Calendari 2015. Atés que l’any 2014, Cervera fou Ciutat Gegantera, el calendari es dedica als geganters i geganteres de la ciutat. Se’ls hi fa una festa d’homenatge en motiu de la presentació d’aquesta edició en la que les fotografies de Ton Pedrós, Ramon Armengol i Carme Bonet giren al voltant d’aquesta gran festa que es va celebrar amb tant èxit.

Al fons vèiem Joan Baró, estimat geganter, que ja fa més d’un any ens va deixar, molt jove encara.

Una de les fotografies d’aquest calendari: Almodís, la bella.

Calendari 2016. Aquesta edició ha estat la darrera que s’ha editat. L’autora de les fotografies és Carme Bonet. Sempre hi és present el campanar de Cervera!!!!!!!

Queda tancat aquest post en el que s’ha fet un repàs dels Nadals que ja formen part de la història de “el Campanar”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: