una mica de tot arreu

Cafeteria “el Campanar” celebra el 8è aniversari (1)

Ahir, 8 d’agost de 2017, Cafeteria “el Campanar” celebrà el 8è aniversari. D’aquí dos anys tocarà fer festa grossa, com es va fer en la celebració del 5è.

Dia 8 i 8 anys són dues coincidències que cal aprofitar per fer una mica d’història del que ha representat aquest espai com a lloc de trobada i com a eix d’activitats culturals i lúdiques.

Tenint en compte que aquest habitatge ja feia uns anys que es va embellir amb aquest mural ceràmic, obra d’Enric Orobitg, un artista de Verdú que ha exposat en molts llocs, entre ells Nova York, en el moment de triar el nom, no hi va haver cap dubte. La nova cafeteria seria coneguda com “el Campanar”.

Ton Granell va ser l’encarregat de dissenyar el logotip. El va pintar a l’interior del local i també va tenir cura de fer el disseny dels rètols que hi ha a cadascuna de les sales i que se´ls hi va posar el nom de les campanes del campanar de Cervera: Seny Major, Tibau, Nova, Carranca, Trinitat i Onzena.

L’Àgata porta el logotip imprés a la camiseta i al davantal.

Àgata Anfuso i Carme Bonet han estat les dues cares més visibles de “el Campanar” però han estat moltíssimes les persones que d’una manera o altra han col·laborat en les diferents acivitats que s’han organitzat. Cal citar especialment Mª Rosa Villarroya que, des dels inicis ha estat sempre al peu del canó. Així com també Ramon M. Razquin. Sense la seva col·laboració hauria estat impossible tirar endavant amb èxit molts del projectes endegats.

Aspecte del carrer Combat el dia de la inauguració que va tenir lloc, tal com he dit el dia 8 d’agost de 2009. Era un dissabte i l’hora anunciada va ser les 8 del vespre.

A l’esquerra es veu el mural que inspirà el nom.

Moment de la presentació. Carme Bonet fa una lectura en la que repassa la història d’aquest immoble i explica com la decoració ha girat al voltant del campanar de Cervera. Vanesa Carcasona va fer una explicació de la fotografia que es veu al fons. S’hi veu la Clau de volta de Santa Bàrbara, patrona dels campaners i que es troba al campanar de Cervera. Feta per Joan Porredon es va dedicar als campaners que tant s’esmercen en tenir cura del símbol més conegut de la ciutat.

El local estava ple de gom a gom i van ser moltes les persones que van haver de seguir l’acte des del carrer.

Al fons i a mà dreta, asseguts davant la finestra, Alberto Raich, antic treballador de “cal Delfín” i la seva esposa, Colometa, van ser els invitats d’honor. Avui ja no estan entre nosaltres. Per la seva vinculació amb aquest espai representaven a Ramoneta i Francesc Bonet que, per la seva avançada edat i per evitar emocions innecessàries, van seguir l’acte des de darrera els vidres del balcó.

A l’esquerra podeu veure un fragment del logotip dibuixat per Ton Granell.

Si us fixeu en la gent que va asssitir a aquest acte us adonareu que, dissortadament, ja n’hi ha molts que ens han deixat.

Entre ells, Jordi, que reparteix dolços, a l’esquerra.

Angelina Guix, que es veu parlant amb Dolors Carbonell.

Pere Bescós, tan dinàmic i vitalista, que mira cap a la càmera.

Les fotografies que decoren aquest espai són imatges especials del campanar de Cervera. La del fons, a la dreta, és de Joan Porredon i la de l’esquerra de Joan Prat. Les dues que hi ha a l’esquerra del mirall són de Josep Serés de Gómez Grau. La de Sebastià Caus, que no es veu a l’imatge és una paisatge molt bonic amb el perfil de Cervera.

Mès fotografies del dia de la inauguaració.

A la porta de vidre i, seguint amb la temàtica del campanar de Cervera hi ha el perfil de la ciutat on hi destaca aquest bell cloquer. És de Cesc Garcia Cardona que ja fa anys ens va deixar.

La ceràmica que indica el nom de la casa: “Cal Delfín, forn de Pa” va ser encarregada a Bea Barrientos de Les Voltes.

Al llarg dels anys aquest espai ha estat present a totes les festes cerverines. S’ha endiumenjat per la Festa Major i s’ha vestit de Nadal per l’hivern.

Sempre sumant… i esperant seguir així.

Cal donar les gràcies a totes les persones, incomptables, que han passat per la cafeteria, amb merescuda fama de servir el millor cafè de Cervera, així com també, a totes i tots els que heu assistit als actes de caire cultural i lúdic que s’han programat.

En el proper post podreu veure més fotografies que ja són història.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: