una mica de tot arreu

40è aniversari del Club Esportiu Mas Duran (2)

Abans d’explicar la festa d’aniversari donem un tomb pel Mas Duran, tot i fent una ullada a les novetats que s’han dut a terme en aquest espai.

Potser la que crida més l’atenció és la pavimentació de l’entrada. Després de 40 anys ha quedat enllestida i fa molt goig. Aquest espai queda embellit amb unes jardineres.

La decoració floral es continúa a la baixada ja que, tant a mà dreta com a mà esquerra, les plantes i les flors donen una molt bona imatge pel que fa a l’accés al club.

L’altre encert que s’ha dut a terme és la il·luminació de la baixada que sempre havia estat fosca. Una renglera de llums marca el camí d’entrada.

A més, els quatre globus que hi ha  a la part del carrer, feia temps que estaven sempre apagats. Ara, encesos, són uns punts lumínics que fan molt goig.

A la zona on hi ha l’arbreda, tocant al parc infantil, s’hi han posat tres màquines per fer esport. Molt ben rebudes pels socis i sòcies, permeten fer exercici a l’aire lliure.

Les instruccions d’ús es poden llegir amb còmoditat.

De la compra dels elements que han format part del parc infantil durant aquests darrers anys en van tenir cura Dolors Boquet i Teresita Niubó, membres de la Junta del Club, el primer any que n’era President Jaume Carcasona. Amb el pas del temps tot el que està exposat a les inclemències resulta malmés.

Ara s’han posat alguns elements nous, especialment pels més petits. Aquesta caseta resulta molt atractiva.

Altres peces que s’han estrenat.

També s’ha aprofitat per posar-hi més bancs. Uns seients encertats del tot per la seva còmoditat.

La zona on tenen lloc les Estades també ha canviat. Els tendals de colors i uns quants bancs nous li donen un aspecte molt milloral.

Penso que aquest canvi, que per la majoria de la gent potser ha passat desapercebut, és una de les coses més encertades que s’ha fet. El material en desús sempre es posava en aquesta zona però, tots havíem vist com el treballador ho deixava aquí i, al cap de no massa, les colles de nens i nenes ja ho havien tornat a traslladar on no tocava. Sempre es repetia la mateixa història. Era del tot necessari fer-hi un tancat i, ara que s’ha dut a terme, aquest problema ha quedat del tot resolt.

El dissabte 29 de juliol va tenir lloc el sopar d’estiu que, enguany, s’aprofitava per celebrar els 40 anys de la fundació del Club Esportiu Mas Duran. En aquesta data, ja llunyana, un grup de cerverins van dur a terme el projecte de l’inici de la reconversió d’aquest espai en un Club gestionat per una Junta i amb el suport econòmic de socis i sòcies.

Aquest és el pastís conmemoratiu d’aquest 40è aniversari. La terrina que vèieu al davant és el postre individual que es donà a tota la gent que va assistir al sopar.

El pastís, vist des del darrera.

Ramon Rauret i Josep Cos, membres fundadors del Club, van ser els encarregats de fer el simbòlic tall al pastís. És important esmentar els noms dels socis fundadors d’aquest Club ja que, gràcies al seu esforç i treball, es va poder tirar endavant aquest gran projecte. Són: Josep Pomés, Antoni Puig, Ramon Rauret, Josep Gasol, Josep Cos, Ramon Balcells, Josep Mª Gomá, Josep Gaspá, Joaquim Brandon, Josep Solá, Leandre Badia i Emili Font. La relació dels seus noms és la que hi ha al llibre de socis i que, obviament, tenen els primers números de carnets. Puig, Balcells, Gomá, Gaspá, Solá i Font ja fa temps ens van deixar. Estarien orgullosos en veure com el Club, del que en van ser fundadors, està tan actiu i ple de vida.

La unió fa la força. Amb les dues mans juntes, fan el gest d’empènyer el ganivet, tot i donant relleu a aquesta celebració. Tot un simbolisme, donant un missatge de que, units i treballant en equip, com varen fer els socis fundadors, és la manera de tirar endavant.

180 persones van assistir al sopar. Un sopar ideal amb un primer plat que, un cop enllestit, es reutilitzava per posar-hi la fideuà, que va ser exquisida. En van tenir cura, Lluís Puig, Tresorer de l’actual Junta, i la la seva esposa, Teresa Torné. Pel que es va veure són uns magnífics cuiners i molt valents perquè, cuinar per tanta gent, no deu ser cosa fàcil.

Totes les taules estaven disposades a la placeta i no va ser necessari el servei de cambrers. Els membres de la Junta van tenir cura de tot i, com que la fideuà s’anava a buscar i, en acabar, tothom va deixar plats i coberts en un lloc habilitat va resultar tot plegat perfecte amb una dinàmica casolana i molt propera que va ser d’agrair.

Se’n van fer dos d’aquests impressionants recipients. És el que tocava per tanta gent!

Totes les fotografies fetes en aquesta zona, incloses les del pastís que ja heu vist, tenen un problema. Resulta que els focus estaven col·locats darrera del que calia fotografiar i això resultava un important entrebanc per la qualitat de les imatges.

Atés que es van repartir els premis dels Campionats de padel aquí podeu veure alguns dels guanyadors/es recollint el seu obsequi.

Els i les participants amb les seves famílies.

Pels que tenien ganes de banyar-se, es va obrir la piscina, ja que la nit va ser ideal. Els altres van poder seguir la festa amb la música d’uns Dj’s que ho feien d’allò tan bé. Amb els jocs de llum, amb ambientació feta amb fum i, amb un repertori molt ben escollit, van fer que la cloenda d’aquesta celebració quedés del tot arrodonida.

Com a record es va repartir a tothom una bonica i pràctica bossa commemorativa.

Han passat 40 anys i és una satisfacció veure com el Club camina amb encert cap un futur millorat. Esperem que en el proper aniversari per celebrar, el 50è, s’hagin dut a terme nous projectes i que l’augement de socis i sòcies vagi seguint a bon ritme fins poder recuperar les dades dels seus millors temps.

En aquest espai, que molts i moltes estimem, s’hi han fet grans diferents generacions de joves i no tan joves.

També moltes persones que n’eren habituals, dissortadament, ja no estan entre nosaltres. Esmento el meu pare, Francesc Bonet i Estela, que tant va estimar aquest Club i nosaltres, estem orgullosos de la placa que tenim a casa de quan el van nomenar “Pubill del Mas Duran”, cosa que ha estat única en la vida del Club.

Ell representa a tots i totes les persones absents, que són moltes, en el record del seu pas pel Club Esportiu Mas Duran.

ENDAVANT CAP ELS 50!!!!!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: