una mica de tot arreu

Sicília. Curiositats (11)

Amb aquest post dono per enllestida tota la informació sobre Sicília.

Aquest blog que sempre prioritza els esdeveniments cerverins també té oberta una finestra al món mostrant imatges, recorreguts, paisatges, monuments…de diferents llocs. Poden ser una guia per a qui li interessi viatjar a aquests indrets o bé una manera de conèixer una mica llocs distants sense moure’s de casa.

Pel que fa als temes cerverins, tampoc cal repetir, any rere any, la informació d’esvenemiments que tenen lloc cíclicament ciclicament a menys que siguin tan rellevants com, per posar un exemple, l’Aquelarre.

Amb aquestes imatges, molt vistoses, us podeu fer una mica la idea que com el color forma part de la vida a Sicília.

Aquestes parelles de personatges fets amb material ceràmic es repeteix arreu. Aquí estan decorant una paret però sovint estan representats en copes, vasos i altres recipients.

Una de les tradicions més característiques de Sicília és l”’Òpera dels pupi”. Els pupi són aquestes titelles que reprodueixen, en les representacions, les lluites dels pars de França o les dels normands. S’en venen reproduccions de tots tamayns arreu i els nadius coneixen perfectament el nom de cada personatge.

Aquesta col·lecció en format gran estava exposada als baixos d’un edifici de Taormina. Són personatges curiosos i especials.

Vistos d’aprop fan molta gracia les fesomies d’aquests personatges.

Un altre element molt present en la iconografia popular són aquestes panderetes que embelleixen amb molta gràcia. Aquest grup formava part de la decoració d’un aparador d’una marca de roba potent.

En alguns indrets de Sicília, la elaboració de catifes efímeres celebrant la primavera, es fa d’una manera detallista i molt elaborada. Uns dissenys molt treballats que, tot i que no vaig poder veure en mode real, les fotografies que n’informaven, donaven fe de la imaginació que hi posaven i del grau de dificultat que tenia el confeccionar-les.

Un dels trets ocorreguts a la bellíssima ciutat de Siracusa és el prodigi de la “Verge della llacrima”. Aquesta senzilla Mare de Déu, que ja fa molts anys, molta gent tenia damunt el capsal del llit, diuen que va plorar llàgrimes humanes.

S’ha edificat una espectacular i moderna església al seu honor. En diferents plafons s’explica tota la història d’aquests fets.

Des del mar es veu aquesta magnífica basílica que, degut a la seva alçada, sobresut per damunt de la resta d’edificacions de la ciutat.

És un espai sorprenent amb un disseny de vanguàrdia. A la quantitat d’altar laterals, molts d’ells encara buits com podeu veure en aquesta imatge, s’hi troben un ventall de vitralls que enamoren.

Aquí en podeu veure un quants. Uns vitralls que pel seu color, disseny i vistositat fan que sigui interessant admirar-los.

Pel que fa a les peculiaritats del món natural aquesta cabra autòctona cridava l’atenció per inusual. Presumia d’unes banyes ben originals. Mai n’havia vist unes de semblants!!!

Tota illa té la possibilitat de gaudir amb les postes de sol. El mar, sempre les millora al reflexar-les dins les seves aigües. Un altre afegit a la bellesa de Sicília.

Amb aquesta imatge, que s’assembla una mica a un espai tropical per la presència de les palmeres, queda per enllestida tota la informació donada sobre Sicília.

Espero que us hagi agradat i, si algú vol algun aclariment especial, com sempre, pot vehicular la seva petició per mitjà d’un e-mail a caldelfinestela@yahoo.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: