una mica de tot arreu

Sicília. Palerm ( 10)

La capital de Sicíla és Palerm. Una ciutat ben peculiar per la seva localització ja que està una mica encaixonada entre muntanyes. Una part la banya el Mediterrà, cosa que li confereix encant.

La joia de la corona d’aquesta ciutat és la Capella Palatina que està en el Palau dels Normands. Si deia que línterior de l’església de Monreale era d’una bellesa extraordinària la Capella Palatina la supera del tot. En entrar-hi totohom es queda bocabadat. Dita capells té tres naus separades per arcs damunt de columnes ricament treballdes, un fantàstisc cel ras de fusta fet a l’estil àrab i totes les parets  revestides de mosaics en els que hi destaca el Crist Bendicent que podeu veure en aquestes imatges.

És una meravella excepcional tot el treball fet amb mosaic. Tot i que la fotografia no dóna fe d’aquest magnífic acabat us asseguro que, personalment, mai havia vist cosa semblant en aquest estil.

La Catedral de Palerm és un esplèndid complexe arquitectònic resultant de la fusió de diferents estils. Es va començar a construir l’any 1185.

A la façana hi dominen dues torres altes i una preciosa portalada gòtica que s’uneix al campanar mitjançant dues arcades.

En aquestes properes imateges podeu veure diferents angles d’aquesta imponent Catedral.

Sempre hi ha alguna cosa que crida l’atenció per curiosa i atípica. En aquest cas em vaig fixar en la figura d’aquest sant que fa un gest ben pecualiar amb el dit.

Dins la catedral s’hi troba una completa instal·lació amb els signes del zodiac. Aquí en podeu veure un petit fragment.

En un moment determinat de l’any, la llum solar que entra per aquest petit foradet que veieu envoltat de gris, cau directament sobre un punt concret d’aquesta curiosa i atípica instal·lació.

Palerm té un teatre molt famós, especialment perquè Francis Coppola el va triar com a escenari de la darrera escena de la darrera pel·lícula de “El Padrino III”. És el preciós Teatre Màximo del que en la propera imatge en podeu veure la maqueta que es troba al vestíbul d’aquest bonic edifici. És el tercer teatre d’òpera més gran del món, només superat pels de Paris i Viena..

Està situat en un lloc molt cèntric i sempre s’hi fan actes. Una banda militar ofereix un concert a les escales d’accés.

Cal recordar que la darrera escena de la pel·lícula ” El Padrino III” de Francis Coppola, tal com s’ha dit abans està filmada en aquest teatre. Als quatre protagonistes se’ls veu en aquestes magnífiques escales.

Tot i que fotografia no té qualitat sí que podeu valorar com és de bell el seu interior. Resulta que l’escenari és més gran que el propi pati de butaques.

Tornant al film “El padrino” aquest és el palco reial on hi ha instal·lada la família Corleone escoltant l’òpera “Cavalleria Rusticana”. Des d’aquí, la germana de Michel Corleone, Connie, mira amb els seus binocles com, en un altre palco, el capo Don Altobello mor enverinat després d’haver menjat un pastís típic sicilià que ella mateixa li ha fet enviar.

Les sales exteriors per fer-hi conversa entre acte i acte són molt luxoses.

S’hi pot visitar una exposició permanent que mostra diferents peces de vestuari emprades en les obres que s’han pogut veure en el seu escenari.

Tanco el post amb aquesta peça original tot i remarcant que Palerm té molts altres racons bellíssims que obvio ja que tota la informació donada sobre Sicília està arribant a la seva fi. el proper post serà el darrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: