una mica de tot arreu

Thailàndia. El pont damunt el riu Kwai (19)

Som molts els que recordem la famosa pel·lícula “El pont damunt el riu Kwai” i, especialment, la inoblidable banda sonora.

La construcció d’aquest pont va ser un dels episodis de la Segona Guerra Mundial recordat pel sofriment que van patir els 16.000 presoners aliats que, quan Singapur es va rendir, van caure a mans dels japonesos.

Els seus captors els van destinar als treballs de construcció de la línea de ferrocarril, durant els anys 1942 i 1943, que havia d’anar de Birmània fins a Bangkok. Sota una dominació despòta i, treballant amb condicions infrahumanes, entre elles les altíssimes temperatures, la majororia d’ells van morir.

A la ciutat de Kanchanaburi, d’on és aquesta fotografia amb el fanal tan bonic…

k2

…s’hi troba el cementiri on estan enterrats tots aquests presoners que van perdre la vida en la construcció del ferrocarril i del famós pont.

k1

k3

També és pot visitar el Museu que resulta molt interessant.

k4

El riu Kwai. Des d’aquesta zona s’agafen embarcacions que et porten al pont.

k5

Navegant amb la bonica barqueta de colorins…

k6

Arribant al pont.

k7

El dia 28 de novembre de 1944 els aliats van bombardejar el pont i, aquest que hi ha ara, n’és una rèplica exacta.

La intenció dels japonesos de finalitzar la construcció del ferrocarril no va ser possible i, Thailàndia, no va ser invadida. Només van ocupar aquesta zona però no van aconseguir arribar a la capital ni a la resta del país.

k8

k9

k10

Al costat del pont s’hi troben gran quantitat de noves edificacions ja que és una zona molt visitada tant pels estrangers com per la gent d’allí.

k17

k19

El pont i el riu, des de l’altra riba.

k11

Un tren que surt de ben a prop del pont permet fer el recorregut d’un bon tram d’aquesta línea de ferrocarril i de veure els paisatges en els que s’hi van moure els presoners.

k12

k13

Esborrona veure aquest punt: el Healt Fire Pass. Un tall a la muntanya permetia passar l’antiga línea de ferrocarril. Es va fer manualment i, a més dels presoners aliats, també n’hi va haver molts procedents de Birmània que van ser utilitzats per fer els treballs.

Ara hi ha un Memorial en record dels que perderen la vida.

k16

k14

Caminar pel mig d’aquest “Pas de l’infern” i veure la duresa de la roca fa que s’entengui bé el que van haver de passar els presoners per tirar endavant aquest projecte.

k15

Amb aquest post vinculat amb la història acabo amb la informació donada sobre Thailàndia. Val a dir que faltaria el sud, la zona de les illes que, especialment pel que fa a Pi Pi, són meravelloses. Uns paisatges que hem vist en moltes pel·lícules i que no vaig visitar. Una altra vegada serà.

Queda un darrer post dedicat a Birmània. Un petit recorregut per aquest país que promet, va servir per animar-me a triar-lo pel proper viatge a Àsia.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: