una mica de tot arreu

Thailàndia. El rei Bhumbibol, Rama IX. (2) (3)

Mentre el rei Bhumbibol estava agonitzant a l’hospital, sempre va estar acompanyat per molts del seus súbdits que feien torns, dia i nit, davant de l’edifici mentre pregaven pel seu rei.

Fixeu-vos en la fotografia en que es veu el rei. Se li nota una tendresa especial quan parla amb aquest camperol. Aquesta manera de fer és la que va possibilitar l’estimació que sentien envers ell la majoria de thailandesos.

p4

En el moment que es va saber que el rei era mort les mostres de dolor van ser continuades. I no només pels més grans sinó per tothom. Aquesta imatge amb aquest grup de joves desconsolat, n’és una mostra.

p3

Cents de mils de thailandesos van acompanyar el rei en el seu recorregut des de l’hospital fins al Palau Reial.

f4

Tothom es va vestir de negre i de blanc, els dos colors de dol.

f3

El furgó amb les restes mortals del rei arriba al Palau Reial. Aquesta paret és la que envolta la gran quantitat d’edificis que conformen aquest grandiós espai que es troba ben a prop del riu.

Quan el fèretre va ser dipositat a la Sala del Tron el seu fill i hereu, Vajiralongkorn, va presidir la cerimònia del bany del difunt que va ser el primer d’una sèrie de rituals funeraris que es clouran amb la cremació del cos del rei.

f1

Les mostres de dolor van ser constants mentre el cos del rei era transportat al Palau Reial.

p1

Vaig ser testimoni, el dia que vaig visitar el Palau Reial, de com tot un país està passant a donar el seu comiat al rei. Unes fileres impressionants de thailandesos fan cues, d’almenys quatre hores, per tal d’entrar el Saló del Tron.

Sembla ser que, durant l’any que durarà el dol, quasi tots els habitants de Thainlàndia passaran davant el rei, que està embalsamat i amb la caixa tapada, per tal d’acomiadar-se d’ell.

Tothom va endolat de cap a peus i, alguns i algunes, lluïnt els seus milors vestits, la majoria confeccionats per aquest esdeveniment. El rei, sabedor d’aquest costum, va indicar que la gent de les tribus, que havien de fer un llarg viatge per arribar a Bankok, cosa que els hi suposava una despesa important, podien entrar amb els seus vestits tradicionals. En aquesta imatge podeu veure un grup que s’esperaven pacientment a la cua, amb les seves robes de la seva ètnia.

d1

d2

Aquests ja han arribat a la fi de la llarga espera i ja són a prop de cumplir el seu objectiu. Em crida l’atenció aquest home occidental barrejat amb el grup. Els estrangers no hi tenen cap accés.

d3

d4

Els militars tampoc han de vestir de negre. Poden anar-hi amb l’uniforme.

d5

Aquestes garlandes que es veuen a les baranes, fetes amb teles liles  i negres, es repeteixen per tot el país. El lila només s’hi veu aquí ja que a la resta de llocs, milers i milers metres de teixit en blanc i negre, cobreixen el país.

d6

Tothom, caminant o en cadira de rodes, s’emociona davant aquest fet històric. Thainlàndia feia 70 anys que no havia enterrat cap rei!!!!

d7

d8

S’han imprés milions i milions de fotografies amb la imatge de Bhumbibol. Pocs thailandesos deuen ser els que no en tenen cap!

d9

Els ajardinaments, molt ben cuidats, potencien les edificacions d’aquest Palau Reial. Aquí se’n veu un petit racó. Penso que és el complexe d’edificacions més maco del món. Ja ho veureu quan faci el post.

La fila, ordenadament, es va apropant al seu destí.d10

d11

En aquest moment, i ja a punt d’entrar al recinte on hi ha el cos del rei, l’emoció continguda deu estar a punt d’esclatar.

d12

Acabo aquesta informació amb unes fotos d’aquest lloc, tot i pensant que quan treuran el cos del rei i el portaran als afores del Palau Reial per l’acte final, que serà la cremació del seu cadàver, es muntarà un espectacle mai vist.

M’encantaria poder fotografiar-lo però, com que no serà possible, s’haurà de veure per altres mitjans.

d13

d14

d15

La tanca que rodeja l’immens espai que conté totes les edificacions que formen el conjunt anomenat Palau Reial, contrasta amb la negror de la gent que, des de tots els racons del país, va arribant per tal de posar-se a la cua que els portarà a acomiadar-se del seu rei Bhumbibol Adulyadej, que ha regnat com a Rama IX.

d16

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: