una mica de tot arreu

Filadelfia (Pensilvània) (1)(8)

 

Pensilvania té com a urbs més rellevant Filadelfia. És una bonica ciutat que dóna una sensació de tranquilitat. No té res a veure amb Nova York.

Es va fer molt famosa quan s’hi va filmar la pel·lícula del mateix nom que la ciutat, protagonitzada per Tom Hanks. La banda sonora era de Bruce Springsteen i, “Streets of Philadelphia”, va ser la millor cançó original, guanyant l’Òscar. 

Hi ha una part de la ciutat que encara és més tranquila que la resta, que ja és dir. És la zona on s’hi troba la famosa Universitat de Pensilvania.

En arribar l’estació et trobes amb una demostació d’art poc habitual en aquests espais. Aquest mural, molt gran, i amb uns relleus considerables resulta ben espectacular. En podeu veure alguns fragments.

f17

f18

L’edifici més famós de la ciutat és el City Hall, l’Ajuntament. Està en aquesta plaça, tot i que en aquesta imatge no es veu.

f2

El millor és anar-lo descobrint, tot i baixant per una avinguda amb gratacels a ambdues bandes.

f8

Xoca molt anar veient aquest edifici d’una mida i un estil que contrasta amb l’acer i el vidre dels gratacels.

f10

És un edifici molt curiós. Jo diría que obert a quatre bandes. De cada banda hi surt una avinguda. Resulta elegant i és d’admirar el treball de les seves façanes.

f12

És una ciutat important amb més d’un milió i mig d’habitants per tant s’hi toben botigues de les millors marques. Aquí podeu veure la decoració de l’aparador de la Joieria Tiffany.

f3

f4

Anar a la zona de les universitats resulta molt agradable i, des d’allí és on es veu la millor vista del sky line de Filadelfia.

f16

f15

Trobar hotel sobre la marxa també és prou interessant ja que si, des del móvil fas la recerca, et surten propostes en clau, “the last moment”, que et permeten anar a dormir a hotels que et queden reduïts a la meitat de preu. Amb temporada alta no és recomanable de fer-ho perquè et pots trobar dormint al carrer.

Aquest hotel és el que vam escollir i va resultar ideal!!!!!

f5

Amb una vista fantástica vista des del hall.

f6

Amb una mica de filtre els colors queden més vius…

f13

f14

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: