una mica de tot arreu

Filadelfia. Pensilvània. Liberty Bell (2) (9)

Filadelfia és la ciutat que guarda la campana més famosa del món: la Liberty Bell. És és el símbol més important associat a la Guerra de Independència dels Estats Units.

Aquest edifici que veureu en les properes fotografíes és l’Independence Hall. Va ser construït entre el 1732 i el 1753. D’estil georgià era la seu del govern colonial de Pensilvania.

Aquí hi va haver el debat per arribar a la independència i es va adoptar la Declaració d’Independencia dels Estats Units, ja que com tots sabeu, aquest país, aleshores, era una colònia d’Anglaterra. Aquest fet va tenir lloc el dia 4 de juliol de 1776. Els anglesos no van aceptar aquesta decisió i van entrar amb guerra, una guerra que van perdre.

l6

En aquesta torre hi havia la famosa campana, Liberty Bell, Campana de la Llibertat, que va ser tocada aquell dia i que, al Estats Units i a la resta del món, es coneguda pel seu simbolisme.

l7

Perquè tothom la pugui admirar de ben a prop, la van traslladar en un espai a nivell del carrer i de fácil accés. Està darrera aquests vidres, mirant cap a la torre on inicialment es va col·locar.

l4

Aquí la podeu veure des de diferents angles. Sembla que és la campana més famosa del món i no precisament pel seu so sinó perquè simbolitza l’ànsia de Llibertat de tots els pobles del món.

l1

l3

l2

És de tothom conegut el patriotisme extrem de la gent dels Estats Units. Cada any, al mes de novembre, celebren el Dia del Soldat Veterà a tot el país. Fan desfilades arreu. Fa tres o quatre anys estava a Boston i ja vaig veure com les gastaven. Aquest any a Filadelfia també he pogut veure aquesta celebració.

La corrua de participants passaven per una important avinguda, just davant l’edifici de la Independencia. Aquí podeu veure com d’orgullosos es mostren pel fet d’haver estat veterans de guerra.

v1

v2

v3

v4

v5

v6

v7

v8

L’alcalde de Filadelfia, amb la típica gorra que els americans fan servir per tot, presidia la desfilada.

v13

Passant pel davant de l’Independence Hall.

v14

v15

v16

Amb vestits d’època

v9

…i amb participants de diferents racestots a la una cap a la celebració!

v18

El públic, entusiasmat, de totes les edats i, sempre, amb les banderes del país a la mà, segueixen la desfilada.

Un món que no és el nostre!!!!!

v10

v11

v12

v17

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: