una mica de tot arreu

Nova York. World Trade Center. (2) (5)

En aquestes properes imatges podeu veure la part més important del Memorial on s’hi troben dues piscines gegantines construïdes al lloc on hi havia les Twin Towers.

w23

Són molt grans i continuament l’aigua es va vessant per les seves parets.

w21

En aquest espai s’hi va plantar una quantitat molt important d’arbres que, en el moment en que es van fer aquestes fotografies, lluïen els colors de tardor. Aquesta calidesa dóna un fantàstic contrapunt a materials freds com són el vidre, el ciment i l’acer.

w22

w24

w25

Aquestes grandioses piscines teen al voltant amb una ampla banda d’acer en la que s’hi poden llegir el nom de totes les persones que van morir en cadascun dels atemptats.

w35

w36

w37

Aquest és l’edifici nou que presideix el Memorial. No és, ni de bon tros, tan alt com les Torres Bessones. És molt elegant i es destaca de la resta d’edificacions del nou Wold Trade Center.

w28

En aquesta fotografia es veu la zona d’accés a la part del Memorial dedicada a Museu, al que s’accedeix per unes ecales, ja que es troba soterrat.

w29

w33

Dóno fe de que aquesta zona ha quedat preciosa. Val la pena anar-hi a fer una visita si es viatja a Nova York.

w39

No hi falta una obra del famós artista contemporani Jeff Koons que és l’autor del gos Puppy que hi ha davant del Museu Guggenheim de Bilbao. Treballa sovint aquest tipus de material, amb un acabat metal·litzat, del que també hi ha una altra obra en la part del darrera d’aquest mateix museu.

w45

Sorprén aquest vehicle que s’exhibeix en un aparador de la zona, una moto, feta amb material procedent de les Torres Bessones.

w46

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: