una mica de tot arreu

La Caixa. Centenari de l’Entitat a Cervera. (3)

L’Obra Social de la Caixa i, amb motiu del centenari de l’entitat a Cervera, aprofundirà amb el seu compromís amb les entitas socials de la ciutat.

Destaca la col·laboració amb la Paeria per l’adquisició d’un transport adaptat que faciliti la mobilitat dels usuaris dels centres L’Espígol, Salut Mental Ondara-Sió i l’Associació de Malats d’Alzheimer de Cervera.

També dóna suport a projectes de Càritas, Emaús Rural i el Banc d’aliments.

També ha donat el seu suport a l’educació, la recerca i la cultura col·laborant amb la Universitat de Cervera, La Passió i el Festival i el Curs Internacional de Música Càtedra Emili Pujol.

Pel que fa a nivell comarcal, en el marc del programa Romànic Obert, s’han invertit 230.000 euros en intervencions a l’església de Sant Esteve de Els Plans de Sió i al monestir de Sant Celdoni i Sant Ermenter a Torà.

De totes aquestes ajudes es va passar un video en el que es podia veure diferents imatges de les entitats i persones responsables.

En aquesta fotografia podeu veure a Dolors Calafell, presidenta de Càritas, com explica el desenvolupament d’aquests pogrames d’ajuda.

ca-9

Com a cloenda d’aquest acte institucional es va oferir al nombrós públic que omplia el Paranimf, un concert que anà a càrrec de Jordi Castellà, al piano i Xesco Grau a la flauta.

c-23

ca-15

Aprofitant aquesta celebració centenària recordeu que cada post s’acaba amb algunes fotografies de les persones que hi treballaren en un moment determinat. Soles o amb companys d’altres entitats bancàries esdevenen un testimoni d’uns altres temps.

Uns àpats s’enllacen amb els altres. En aquesta imatge, excepte l’Isidor Rosich, la resta de contertulians ja són morts: Josep Mª Llamas, Josep Balsells Arriazu, Antonio Puig i Lleonard Santacana. Els dos primers sense  descendència. L’Antonio si que va deixar un bon planter, tres filles i dos filsl i el Lleonard un home i una dona.

Sembla que moltes d’aquestes celebracions tenien lloc a l’Hotel Canciller. Des de la finestra es pot admirar el paisatge que dóna a Les Forques.

22

23

Una altra d’aquestes celebracions ens porta canvis. Moltes cares es mantenen però n’entren de noves i algunes ja no hi són.

D’esquerra a dreta: Balcells Arriazu, Josep Tella, Josep Balcells, Lleonard Santacana, no identificat, Isidor Rosich, no identificat, un joveníssim Marcel·li Figueres, Ramon Rauret, un modern i també joveníssim Ribalta, Josep Mª Llamas, Josep Mª Rius, Julián Rodríguez, Lluís Sala, Ramon Plassa, Joan Bravo, Joan Sans, Josep Mª Rovira, Josep Tarafa i un altre de superjove, Daniel Llona.

Asseguts: Miquel Razquin, no identificat, Miquel Villarroya, Josep Mª Trilla, no identificat i Jaume Armengol.

Mig agenollats quatre de superjovenets: Joan Salat, Ramon Márquez, no identificat, Josep Colom, Leandre Badia, Ramon Balcells i Antonio Puig.

Com podeu veure el nom de Josep o Josep Mª guanya per golejada. Avui en dia ja no es posa!!!!

23

Aquí podeu veure quatre empleats de dues entitats que estaven davant per davant,compartint taula: Josep Mª Llamas i Antonio Puig de La Caixa i Julián Rodrígues i Leandre Badia del Banc Saragossà.

També a l’hotel Canciller.

24

Pel que fa a una de les fotografies que posaré demà, en el que serà el darrer post dedicat a recordar els cent anys de “la Caixa” a Cervera, tindreu feina en buscar cares conegudes ja que es tracta d’una trobada amb molta gent a la que s’hi van afegir les seves esposes.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: