una mica de tot arreu

La Caixa. Centenari de l’entitat a Cervera. (4)

En aquest darrer post dedicat al centenari de, ara, CaixaBank a Cervera, podeu veure unes quantes fotografies de les localitzacions de les oficines.

La primera que es va obrir, al carrer General Güell, segueix estant al servei del públic. Al llarg dels anys s’hi han fet diferents remodelacions i, actualment, es mostra així. L’única reixa que hi queda completa és la que dóna accés als habitatges. Les altres es van treure i s’hi va posar vidre.

co5

La façana està igual i l’habitatge, el primer pis, que estava destinat a vivenda dels directors, es va vendre i ara és privat. Com podeu veure l’edifici era molt maco. Fixeu-vos en el treball de sota teulada. Al centre, l’escut de la Caixa hi fa goig. Els llums, d’estil fanal, també es mantenen i resulten ben elegants.

co8

co7

L’entrada actual amb el rètol de com s’anomena ara aquesta entitat.

co9

La preciosa placeta que hi havia quan es va inaugurar aquesta sucursal, ja vaig explicar que va desaparéixer, per donar lloc a un espai sense cap gràcia. Ara hi torna a haver un canvi, ja que s’estan acabant les obres per fer tot aquest tram per vianants.

L’oficina de la segona sucursal, en aquest cas de lloguer, es van obrir al carrer Combat i encara avui funciona a plena activitat.

co1

co2

Durant un temps, quan la feinada dels bancs semblava imparable, es va obrir una tercera oficina al carrer Victòria, prop de la via del tren. Estava situada en els baixos d’aquest edifici. Era un local de lloguer i, avui, està ocupat per oficines de Asepeyo.

co3

co4

Abans de donar per tancada tota la informació vinculada al centenari de “la Caixa”, que s’ha fet extensiva a mostrar imatges de treballadors d’altres entitats, vull tornar a donar les gràcies a Carme Ortiz per haver cedit generosament les fotografies, així com també recordar Antonio Puig.

Un cerverí que va marxar massa jove. Una persona sempre vinculada amb moltes de les activitats que es feien a Cervera. Generós per dedicar el seu temps als altres. Col·laborador en tot el que se li demanava. Gran amant de la música. Recordo que quan era joveneta ell tenia cura d’organitzar i assajar les caramelles. Va ser una gran pèrdua quan encara no tocava. Ha tingut amb les seves filles i fills una molt bona continuïtat i, ha estat una llàstima que ell no hagi pogut veure i viure aquest relleu generacional.

Antonio Puig amb la seva esposa Carme Ortiz.

26

Una trobada amb un nombrós grup de treballadors de bancs i caixes i, en aquest cas, acompanyats de les seves esposes. Tot un testimoni d’un altre temps amb moltes cares de gent coneguda que, avui, ja no estan entre nosaltres.

25

Dempeus a la fila de darrere i d’esquerra a dreta: Josep Mª Rius, Roser, la seva esposa, Eduard Montiu, Erta, Esteve Salvatella, Leandre Badia, la seva esposa Conchita Bernaus, Carme Ortiz muller d’Antonio Puig que està al seu costat, Miquel Villarroya, Julia Vélez, esposa de Santacana, no identificat i Lleonard Santacana.

Començant per l’esquera i tirant enrere en forma de ventall: Asbert, Lluís Sala, asseguda i amb vestit estampat, la seva esposa, Tamarit, Ramon Balcells i la seva esposa, de blanc, Aurora, Carme Porta, Joan Bravo, amb el cap cot, Daniel Llona, amb un pichi i camisa blanca, Marta Domènech.

Al costat de la Sra. Tamarit, l’esposa de Josep Balcells Izurriaga, Mª Carme Miró, esposa de Billaubí, no identificat l’home amb el cap girat, Roser de Nuix, esposa d’Eduard Montiu, Nuri Tella, amb un vestit estampat, esposa de Josep Plassa, senyora rossa no identificada, Josefina Casulleras, esposa de Josep Mª Rovira, esposa d’Asbert, Julian RodríguezJosep Mª Rovira ,Cinta Rosich, esposa de Rodríguez, Julian Puig, la seva esposa, Carme Farré, Joan Sans, la seva esposa Dolors Nadal. Emmig dels dos, senyora no identificada, una altra amb collaret, no identificada, no identificat, no identificat, no identificada, Carme Carulla esposa de Miquel Razquin que està al seu costat, Rosina Fusté, de perfil, esposa de Josep Mª Trilla, Elias, esposa de Solé, Jaume Elias i Rosa Massana, esposa de Miquel Villarroya.

Acotats i d’esquerra a dreta: Josep Balcells Arriazu, Josep Plassa, jove no identificat, Josep Colom, Ramon Rauret, Ribalta, Josep Mª Llamas, Josep Mª Prat, Isidor Rosich i, al seu costat, la seva esposa Rosita Martí, Ramon Márquez i Fonoll.

Com podeu veure, una bona trobada amb molta gent ja que, al estar convidades les esposes, el nombre de persones que es reuní, quasi quedava doblat.

25

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: