una mica de tot arreu

Cervera, Vila del Llibre. L’ambientació al carrer Major. (2)

Una de les coses que donava molt ambient al llarg de tot el carrer Major era la quantitat d’espais en els que s’hi havia muntat una decoració que girava entorn del món del llibre.

Molts d’ells tenien la finalitat de ser zones de repós i de trobada per tal de poder seure i mirar tranquilament algun llibre o tenir una conversa amb l’autor, editor…o simplement parar i descansar que, amb tant enrenou, també es necessitava.

Aquests punts esdevenien racons amb molt encant i donaven un caliu especial al llarg del recorregut.

A l’inici del carrer Major, una vistosa bicicleta que duia un carret incorporat ja indicava, amb tot el que transportava, que el tema anava de llibres.

d1

di2

Aquest cilindre gegantí, que tant s’hvia vist en altres èpoques en diferents llocs de les ciutats i, que estava destinat a mostrar cartells, s’havia recuperat i estava completament folrat  amb una gran quantitat de cartells que anunciaven les diferents propostes. Donaven la informació necessària dels espais on es realitzaven les activitats i les hores en que estaven programades.di3

Aquest mapa del carrer Major informava amb precisió del nom de cada espai on s’hi feien activitats i del lloc on estava situat.

di4

A l’interior dels establiments en els que s’hi feien tallers i altres activitats, els elements decoratius seguien embellint els espais. Una altra bicicleta, força original, porta la seva càrrega de llibres.

di5

Un racó d’aquests que us he explicat. Com podeu veure aquests dos usuaris estant fullejant llibres còmodament asseguts.

di6

Una altra instal·lació, en aquest cas, de caire individual.

di9

Els palets, caixes i altres elements d’ùs quotidià es feien servir com elements decoratius alhora que també com a expositors de llibres. Uns llibres que tothom podia agafar per consultar-los.

di10

Una ambientació feta amb mobiliari que en el seu temps, anys seixanta, es considerava de disseny. De fet aleshores aquesta paraula encara no es feia servir per aplicar-la al mobiliari.

di11

Una altra instal·lació que, en aquest cas, acompanyava a un reclam.

di15

Més expositors…

di19

L’encant d’aquest espai queda potenciat amb el detall de la catifa i el llum. La idea era fer que el públic es sentís còmode i quasi com a casa.

di22

di23

Amb tots aquests elements explicats, el recorregut pel carrer Major resultava del tot amable. A més, també, la gran quantitat d’expositors que oferien llibres, bàsicament llibreries i editorials, presentaven vistosos elements decoratius que cridaven l’atenció, com aquest que podeu veure en la imatge.

di14

En els espais interiors la decoració també estava molt cuidada.

di24

di25

Al llarg de tot el carrer Major, els cartells anunciaven el nom de totes les activitats que es podien realitzar durant les dues jornades. Personalment els vaig trobar una mica pobres: petits i amb el color més aviat apagat. Després d’haver vist els que hi havia per la jornada de “Abaixa les persianes”, que lluïen espectaculars, penso que ja s’hi podien haver quedat.

di13

El cas és que en van posar alguns a la plaça Major i hi feien molt goig.

di12

Els balcons de la casa Dalmases s’havien vestit de festa amb aquestes elegants cortines de vellut granate que feien molt goig…

di7

… creant uns balcons elegants que cridaven l’atenció.

di17

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: