una mica de tot arreu

Cervera, Vila del Llibre (1)

Bellprat, un petit llogaret situat a la comarca de l’Anoia, en el que durant l’any només hi viuen 20 persones, des del 2008 ha estat la primera ciutat catalana en esdevenir Vila del Llibre formant part del grup de pobles del món que s’agrupen dins el concepte Book Town i que basen la seva activitat econòmica en una oferta cultural de qualitat, llibreries de vell, activitats literàries i una proposta turística sostenible.

Les persones que porten la iniciativa de la Vila del Llibre a Bellprat estan treballant per crear una xarxa d’aquestes viles arreu de Catalunya amb l’objectiu d’establir un Book Twon estable.


El dia que a Cervera es va presentar el cartell, va començar el compte enrere de la fira anual de la Vila del Llibre de Cervera, que va ser una realitat els dies 22 i 23 d’octubre i que va inaugurar la transformació del carrer Major en una Vila del Llibre.
“Cervera, Vila del Llibre 2016” està organitzada per la Paeria de Cervera i el Centre Municipal de Cultura, amb el suport de VilaDelLLibre.CAT i el patrocini d’Esclat-Bon Preu i Grup Segre.

Una Vila del Llibre és una iniciativa destinada a donar nova vida als espais deprimits dintre de pobles o ciutats amb propostes de lleure al voltant del món del llibre. A més d’organitzar una fira anual, una Vila del Llibre implica el teixit social del lloc on es desenvolupa, recupera espais per convertir-los en llibreries de segona mà i llocs de creació que rescaten els oficis del llibre; estableix un punt de recollidai valoració del llibre de segona mà i crea un programa d’activitats estables basades en la literatura pensat per a tots els públics.

Un grup de voluntaris, amb l’assessorament de VilaDelLlibre.CAT, ha treballat en la classificació de més de 10.000 exemplars de llibres de segona mà destinats a la primera llibreria de vell del carrer Major: ‘Els encants del llibre’. Aquests ‘encants’ s’han ubicat a l’antic Museu del Blat juntament amb la Capella de Sant Joan, un espai que, a més de recollida, classificació i venda de llibres, serà el centre neuràlgic de les activitats de la Vila durant tot l’any amb propostes com tallers, presentació de llibres o xerrades amb autors.

Al nostre país, Bellprat (Anoia) és el primer booktown de Catalunya, i Cervera (Segarra) ha estat la segona ciutat decidida a esdevenir-ne un, inaugurant així la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya.

Potser l’explicació ha estat un pèl llarga, però era del tot necessària, per tal de que tothom quedés informat sobre aquest esdeveninent.

M’atreveixo a afirmar que MAI el carrer Major havia acollit una activitat tan fantàstica com aquesta que va tenir lloc el passat cap de setmana.

En diferents posts us aniré explicant amb detall tot el que va ser aquesta activitat. Avui us poso un tastet d’imatges perquè aneu fent boca.

Presentacions de llibres en llocs espectaculars.

vi1

Les llibreries al carrer.

vi2

Exposicions.

vi3

Escriptores.

vi4

Espais per fer un mos.

vi5

Joves editors.

vi6

Tasts al carrer.

vi7

Il·lustradores vinculades amb casa nostra.

vi8bo

Oferta de productes d’establiments locals.

vi9bo

Art d’Akí amb protagonistes vinculades a casa nostra.

a20b

Art d’Akí amb la participació d’alumnes de centres educatius.

vi11bo

Aprofitant l’avinentesa.

vi12b0

Memorables presentacions de llibres.

vi13

Jocs infantils.

vi14bo

El llibre per excel·lència!

vi15bo

Signant llibres…

vi16bo

La màgia del  Museu del Blat  reconvertit en “Els encants del llibre”.vi17

Treballant de cara al públic.

vi19

Espais admirats i admirables.

vi20

El record.

vi21

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: