una mica de tot arreu

Art d’Akí 2016 (1)

L’Art d’Akí és una activitat que s’acostumava a fer cada dos anys. S’inaugurava durant la setmana de la Isagoge i es podia visitar fins el darrer dia de Festa Major.

És una activitat molt important pel carrer Major, ja que a la gent els agrada veure, en els diferents espais, les composicions artístiques que s’hi exposen i, això fa que hi hagi ambient i animació en aquest carrer que ha quedat tan abandonat.

Feia un temps que aquesta iniciativa havia quedat parada i, aquest any, s’ha tornat a organitzar per incloure-la dins de les activitats del cap de setmana passat, en que la ciutat de Cervera ha celebrat la 1a. Fira de “Cervera, Vila del Llibre”.

Aquest esdeveniment dedicat als llibres, a les editorials i als escriptors ha tingut un èxit extraordinari. Ha estat potser l’activitat més reexida de totes les que s’han fet al carrer Major al llarg de molts anys. En els propers posts, que estan en preparació, podreu veure com de fantàstica ha estat aquesta Fira.

La reflexió que cal fer al voltant de la mostra d’Art d’Akí és que sembla que el millor és fer-la, com sempre s’havia fet, per potenciar el carrer Major i no voler-la cavalcar amb altres activitasts, cosa que farà possible que les obres dels artistes tinguin un protagonisme més rellevant i no restin amagades amb moltes altes engrescadores propostes.

M’adono, ara, en repassar els noms dels participants que m’he despistat en fotografiar i admirar varies de les peces exposades. Si jo, que anava per donar-ne testimoni, m’he descolocat m’imagino que a molts els hi ha pogut passar el mateix.

De fet, ha estat una expositora la que m’ha comentat que, amb tot el que hi havia, que ja era abundantíssim, l’Art d’Akí s’havia d’haver mantingut, com sempre, en les dates en que era habitual dur-lo a terme. Hagués lluït molt més i hagués estat protagonista, com sempre havia sigut, d’una mostra que ja té un nom i una tradició

Demano als i les artistes, dels quals no tinc cap imatge de la seva obra, que em disculpin ja que m’han quedat molt perdudes amb la quantitat d’instal·lacions amb les que es podia gaudir transitant pel carrer Major.

Podeu començar a passejar pel carrer Major fent parada a cadascun dels espais on els participants en aquesta edició d‘Art d’Akí 2016 mostraven la seva obra.

Amanda Tirado, fotografia.

a1-bona

Em va agradar fer les fotografies de dia per tal de que els vidres reflexessin el que hi havia a l’altra banda i, així, les imatges dels artistes quedessin integrades amb les del carrer.

Joan Codina, pintura i gravat.

pi1

a5b

a2

a4b

Dolors Campistrou, tapís. 

ib1

Dolors, una gran artista, tot i que feia poc que havia patit una dolorosa pèrdua, va mantenir el seu compromís. El dol però hi és present.

a6

Totes les peces exposades en aquest aparador de l’antiga Sastreria Botines es van presentar el divendres en una desfilada de moda que va tenir lloc al Paranimf de la Universitat. Les quatre joves que van presentar els seus treballs van oferir un passi de models molt atractiu i dinàmic que va agradar al nombrós públic que hi va assistir.

Gemma Oriol. Disseny de roba.

a35

Marina Codina, disseny de roba.

a36

Júlia Sangès, disseny de joieria.

a40b

a40

Marta Huertas, disseny de roba.

a41

L’interior de l’establiment, on s’hi realitzava un taller de gravat, queda barrejat amb l’apardor i el rètol invertit de l’antiga fusteria de cal Clotet.

a37

Antonieta Tomàs, talla en pedra. Estava sota les Voltes però no vaig veure la seva obra.

Roser Sàrries, escultura.

Cal esmentar que la temàtica d’Art d’Akí d’aquest any girava al voltant del llibre, ja que va quedar inclosa en aquesta important Fira.

a30

a33

a34

a32

Espai on exposava la Roser Sàrries una magnífica artista habitual en les edicions d’Art d’Akí.

a44

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: