una mica de tot arreu

El Col·legi Jaume Balmes, Escola Verda

Avui al mercat hi ha hagut una parada nova, molt especial, ja que els venedors eren alumnes de 6è del col·legi Jaume Balmes. El primer centre educatiu que va tenir la ciutat de Cervera ha passat a ser nomenat Escola Verda. Aquest distintiu, que en dóna fe, el podeu veure a la façana de l’edifici.

Ser Escola Verda implica una sèrie de compromisos. El més rellevant és tenir cura de plantar, cuidar i aprofitar el que es planta en un hort o en algun altre espai.

20

El Col·legi Jaume Balmes que presumeix d’una arquitectura bellíssima ara llueix, darrera els arbusts de la façana principal, un conjunt de contenidors d’un tamany mitjà, que són els receptacles on es fa la plantació de les diferents espècies que es volen conrear. Des del carrer es veu perfectament aquesta instal·lació.

verd 2

Avui tocava anar al mercat per tal de vendre el planter i altres coses que s’havien preparat. La Paeria ha facilitat una parell d’estructures de fusta que servien de botiga.

16

En una d’elles hi havia la part de planter, que continuava al terra i a l’altra, més endavant veureu el que s’hi oferia.

verd 3

Diferents imatges del planter posat a la venda.

verd 10

11 b

Ampolles de plàstic, ben virolades i plenes de terra, també van bé per fer créixer les llavors.

2 bona

Com podeu veure, es es van fer servir caixetes petites de les que s’hi posa fruita, per usar-les com a contenidor de les bossetes amb herbes aromàtiques.

17

verd 19

Aquestes capsetes es van pintar i decorar amb diferents motius, especialment flors.

3bona

4 bona

Com podeu veure hi havia un munt de bossetes, cosides i preparades pels alumnes de . El rètol del producte que contenien estava molt ben retallat i lligat amb un coquetó llacet.

5 bona

8

Un cistell decorat amb gràcia servia per guardar pomets fets amb diferents tipus de plantes autòctones.

9

verd 24

Una de les bossetes: com podeu veure no hi falta detall! Estàven fetes amb molt gust i molta traça.

12

Us deixo aquestes imatges perquè copseu amb detall com s’han presentat aquests productes posats a la venda i que, primer, han estat plantats i cuidats per tal de poder obtenir una collita suficient per aconseguir l’objectiu d’aquest projecte.

14

18

19

He visitat, avui, aquesta parada i he trobat tan interessant, positiu, enriquidor i ben portat el projecte amb aquest afegit de cloenda que representa la venda directa al mercat, que m’ha semblat que fer-ne un post seria ben interessant per tal de fer-ne difusió.

23

Cal donar les gràcies a les mestres i els mestres que ho han fet possible. Als infants que han participat amb la producció i la venda, també s’els hi ha de donar la enhorabona. I, a tots els vianants que els hi han fet alguna compra, que pensin que col·laboren en la formació dels nostres infants que és el millor en que podem invertir.

25

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: