Dissabte a la tarda a Cervera va tenir lloc una representació de la Passió medieval, tal com era en els seus origens. En el seu moment ja editaré un post, acompanyat d’imatges, d’aquesta escenifació espectacular. Ara seguim amb la vida dels germans Botines que, cerverins actius i implicats en les tradicions, també van viure de ben a prop les representacions de la Passió en un poble en que, aquest espectacle, forma part de la seva història des de fa molts anys.
Són moltes les generacions de gent de Cervera que han tingut cura, d’una manera o altra, amb les representacions de la vida de Jesús. I aquests dos joves, que sempre feien poble, van estar-hi implicats.
Aquesta és la portada del llibret que informa sobre les dues representacions, la del 1935 i la del 1936. Són les darreres que es van fer abans de la guerra civil.
Com podeu veure va ser editat l’any 1990. I en van tenir cura persones amb uns cognoms, la majoria, ben coneguts per tots.
Anuncien la representació pel 13 d’abril de 1935.
Aquí ja podem veure el llistat de la gent que va participar en aquesta representació.
Com podeu llegir, Salvador Botines, va actuar fent de Pons (hauria de ser Ponç) Pilat.
Llegiu bé el que explica el document perquè té el seu valor històric en poder saber com van anar les coses en aquells temps.
Jaume Botines.
Salvador Botines. Any 1935. Pertanyia al Grup Dramàtic del Casal Català. Aquí representava a Ponç Pilat.
Cartell anunciador de la representació. Any 1935. En aquesta representació Jaume Botines feia de soldat romà.
Un altre cartell que anuncia la darrera representació darrera, la de 1936. El 18 de juliol d’aquest mateix any esclataria la guerra civil.
En aquest darrer any Salvador Botines ja no actuava com a Pilats sinó com a Sant Jaume. El seu germà Jaume feia d’Abdies.
Sembla que la normalitat era absoluta i, a Cervera, s’anava fent el que tocava en cada moment de l’any. Ningú sabia al marçde 1936 com canviaria la vida de tothom en la llarga guerra civil que va durar 3 anys.