una mica de tot arreu

Salvador i Jaume Botines. Uns joves cerverins. (3)

Els joves que van anar a aprendre a Barcelona també formaven part de la vida de Cervera i aquí els podem veure en fotografies d’estudi i en diferents indrets de la ciutat, sols, o amb els seus amics.

Esborrona pensar en l’edat que tenien en aquestes fotografies. Recordeu que el Salvador va néixer el 20 de gener de 1915 i el Jaume el 12 de març de 1916.

Van morir el 13 de novembre de 1936 quan no feia gaire que havia esclatat la guerra civil. Mirant les fotografies datades al 1935 fa feredat pensar en el poc temps que els hi quedava de vida.

Salvador.

11-1 - selec

Jaume. Any 1935.

20-5 - selec

Salvador.

19-2 - selec

Jaume 1935.

20-6 - selec

El Jaume, com qualsevol altre jove cerverí, passeja pel centre de la ciutat amb la seva bicicleta. Quasi  tapa la font de Sant Miquel en la que s’hi veu gent agafant aigua. Any 1930.

23-2 - selec

Divertit, alegre, ple de vida, fent equilibris dalt la bicicleta, Jaume se’ns mostra com un jove vital i dinàmic. Any 1930.

Està davant la porta de la façana `posterior de cal Montiu, a la rambla Lluís Sempere

23-5 - selec

Amb els amics.

Als afores de Cervera. Salvador Botines.

Gil Amorós Pomés ha identificat el jove del mig. És el seu besavi matern, Josep Martorell Puigdomenech.

17-3 - selec

Salvador Botines amb uns amics en una fotografia datada el 16 de juliol de 1930. El de la dreta és Martí Armengol, company també d’ell en la construcció del Poll del Cel.

11-3 - selec

Salvador, el 15 de setembre de 1933. En aquestes imatges podem visualitzar diferents indrets de la ciutat. Aquí són al carrer Major. “Cal Trilleta procurador” queda al fons a mà dreta.

17-1 - selec

Jaume Botines. Any 1935. Aquests joves estàven ben allunyats del que seria la vida de tots plegats al cap d’un any. Cap destí, però, no va ser tan tràgic com el del seu amic.

Al mig, amb barret Miquel Villarroya.

20-1 - selec

Jaume Botines. Una altra fotografia de l’any 1935. El jove que està al seu costat és Joan Colom de la botiga de teixits i, més endavant de confecció, del carrer Santa Anna.

20-2 - selec

Una estampa de model amb un abrig impecablement ben confeccionat sortit de la sastreria familiar. Donava constància del bon saber fer de Sastreria Botines de la que tenia cura amb el seu pare i germà.

sril

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: