una mica de tot arreu

Salvador i Jaume Botines Ramon. Festa Major i Casal Català (5)

24 de setembre se 1932.

A la plaça Santa Anna, per la Festa Major, s’hi posaven uns envelats espectaculars. Fixeu-vos bé en l’elaborada decoració d’aquest espai que es muntava per pocs dies. Al seu interior hi tenien lloc les ballades de sardanes, el concert i els balls. Per tant, era el lloc més important de celebracions festives durant la festa més important de l’any a Cervera.

13-2 - selec

Pel camí que porten aquests joves sembla que vagin al camp de futbol de la carretera de Tàrrega a veure el partit de festa Major. Són Pepe Sisteró, Pepe Vilanova, Salvador Botines i Joan Colom. Aquest darrer ja l’havíem identificat en una altra fotografia feta la carrer Major. La imatge està datada el 24 de setembre de 1933.

17-2 - selec

Salvador Botines ballant sardanes a l’envelat. Com podeu veure, aquest envelat no és el mateix de la primera imatge ja que la decoració és ben diferent.

19-1 - selec

Festa Major de 1935. Jaume Botines. Al darrera, es veu l’entrada de cal Montiu i el bonic rètol de l’establiment que hi havia al costat. L’entrada de la dreta, també molt ben decorada, correspon a l’actual pastisseria Agustí.

23-3 - selec

Festa Major de 1935. Jaume Botines Ramon. Fixeu-vos en les sabates que porta aquest jove. Un prodigi de disseny!

23-6 - selec

Festa Major de 1925. Jaume Botines amb unes joves no identificades. Fixeu-vos en el detall de les portes amb batents de fusta i la típica cortineta de ferro tan d’aquella època i, que més endavant, es va seguir fent servir…

23-7 - selec

Festa Major. Setembre de 1935. Ballant a l’envelat. Restava un any i menys d’un mes pel seu traspàs. Esborrona pensar-ho!

24-1 - selec

Festa Major de 1935. Sembla que també fan el camí cap el camp de futbol. Després d’un bon dinar, el puro i el somriure als llavis i cap a veure el partit!

25-2 - selec

El dia 8 de desembre de 1934 va tenir lloc la inauguració del cafè del Casal Català.   Estava situat a l’edifici de l’actual Casal de Cervera. Aquest espai corespon a l’actual Sala del billar. La porta d’entrada és la mateixa que hi ha actualment.

18-1 - selec

El cas és que es va fer un sopar per celebrar aquesta inauguració i, com podeu veure, de gent n’hi havia un munt.

Aquests dos joves, tant el Jaume com el Salvador, formaven part d’una manera molt activa dels cercles cerverins. A mesura que vegeu els altres posts que s’editaran, us adonareu de com participaven en la majoria de les activitats culturals i de lleure que tenien lloc a la ciutat. Dinàmics, actius i simpàtics resulta trasbalsador saber el poc que va durar el seu pas per la vida.

18-3 - selec

Les vidrieres de l’esquerra són les que donen al passeig del Portalet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: