una mica de tot arreu

Hugo Figueras Blanco, una icona de l’esport

Tota la gent de Cervera coneixem Hugo Figueras Blanco i la seva vinculació amb l’esport, bàsicament, tot i que practica altres disciplines com el ciclisme, per la seva aptitud per córrer.

guapo

El motiu de dedicar-li aquest post és per la valoració que faig des de la seva vessant solidària. Forma part del grup Fondistes de Cervera, que també destaquen per moure’s, moltes vegades, orientats a donar suport als que tenen menys. Recordeu que per participar en la darrera cursa de l’any, la Sant Silvestre, tothom ha de portar una joguina per tal de fer una recollida pels infants amb risc de quedar-se sense.

Aquesta imatge correspon a la Sant Silvestre 2014.

grup 45 bona

Aquesta campanya, protagonitzada per Hugo, es fa conjuntament amb Creu Roja de Cervera i el que vull explicar ara és que, ell, personalment i per segona vegada, va tirant endavant un projecte que ja va endegar l’any passat i que va destinar  amb el nom de “Ells no poden esperar” a l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de Creu Roja.

Aquesta imatge corespon al dia de la presentació del projecte d’aquest any. L’acompanyen Ramon Gené, president de la Creu Roja i Jaume Carcasona, regidor.

presentació

Quan arribà el cap de setmana en que es realitza la Marató de Barcelona, ell, entre el divendres 11 i el diumenge 13 va córrer 150 kms amb l’objectiu de recollit fons o material per aconseguir kits d’higiene infantil que Creu Roja tindrà cura de repartir.

El divendres dia 11 va anar corrent des de Cervera al Bruc.

cara hugo

Hugo dóna una imatge espectacular i del tot fotogènica!!!!!! I sempre amb la rialla a la boca…

acció solidària

Paisatges coneguts…

paisatges coneguts

L’endemà ho va fer des del Bruc fins a Barcelona.

solidaritat higiene infantil 2

Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, Fondistes de Cervera, Esports Truga, Nutrisport i el Centre de fisioteràpia i osteopatia Holístic. Encara sou a temps per fer el vostre donatiu i ajudar a assolir l’objectiu  d’aquesta iniciativa fent un ingrés en aquest número de compte: 2100-0016-03-0200269913.

solidaritat higiene infantil

I el diumenge va disputar la famosa Marató de la ciutat Comtal. El compte de kilòmetres és el següent: primera etapa, 53, segona etapa, 52 més els 42.195 de la marató.

marato barna

Per què fa aquest esforç? Doncs per una causa solidària. Crida l’atenció a tothom qui hi vulgui col·laborar. Es pot fer de dues maneres: en metal·lic, enviant els diners a un compte corrent que s’ha fet públic, o portar directament els productes al local de la Creu Roja. Aquest any el projecte anava destinat a higiene infantil.

Aquesta imatge que protagonitza Hugo correspon al moment d’entrega de tot el que es va recollit. L’acompanyen Ramon Gené, President de Creu Roja i Jaume Carcasona, Regidor d’Esports i de Serveis Socials. El Regidor participava a l’acte per acompanyar aquest gran cerverí ja que Hugo  havia de rebre homenatge des de les dues regiduries: l’esportiva i la social.

bona entrega

Hugo Figueras Blanco va néixer l’any 1980. Va estudiar al Col·legi Mn Josep Arques i després a l’Institut Antoni Torroja. Ha estudiat INEFC a Lleida i, actualment, treballa a Igualada a l’Institut Milà i Fontanals on dóna classe com a professor d’Educació Fisíca.

Em sonava seu nom perquè era del curs de la meva filla petita però quasi bé no el coneixia. Vaig tenir ocasió de tractar-lo quan anava al gimnasi que dirigien l’Eva Fernández i el Jaume Bonjoch. Era el meu professor i de seguida em vaig adonar de les seves qualitats, com a persona i com a esportista. Amable, pacient, amb molts coneixements per transmetre, amb un tarannà obert, seriós i atent alhora. En fi, una d’aquelles persones que si et fessin valorar com a ensenyant li posaries una nota molt alta.

Aquesta fotografia amb els germans Márquez és d’aquesta època. Els hi va fer de professor i, segur que els hi va portar molt bé el programa d’educació física que s’havien fixat. 

hugo marquez

Fent poble.

cursa

Amb el temps ha anat desenvolupant una afecció ben rellevant: córrer i en aquests moments té un curriculum molt important. Participa en tot tipus de curses, sempre a partir dels 10 km, ja que menys li sembla massa poc. El que no fa habitualment és curses més llargues que una marató ja que considera que l’esforç que comporta implica que córrer deixi de ser una activitat saludable. Perquè us adoneu de la seva trajectòria només donaré una data prou significativa per comprendre la magnitut del seu curriculum:

Participa en moltes curses fóra Cervera. Aquí està a Roses.

cursa badia de roses

I, en quan a les locals, les acostuma a fer totes. Aquí el podem veure a la Cursa Ciutat de Cervera.

cursa ciutat de cervera

Ha assolit amb èxit 38 MARATONS!!!!!!!

En aquesta va quedar en segon lloc!!!!!!!

segon classificat marato

La gent de Cervera hem d’estar orgullosos de tenir entre nosaltres persones com Hugo, tant pel que fa a la seva vessant esportiva com solidària.

hugo 2

Ens acomiadem amb una preciosa imatge a la que Hugo hi ha posat aquest text:

Que els teus somnis siguin més grans que les teves pors.

que els teus somnis siguin més grans que les teves pors

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: