una mica de tot arreu

Un món meravellós (2)

Aquest post continua amb les imatges de llocs del món meravellosos. Espero que en gaudiu!

Parc Nacional de le Torres del Paine. Xile. Guanacos en llibertat.

ig 3

San Diego. Califòrnia. Old Twon (barri vell). A pocs kilòmetres d’aquest barri idílic hi ha la frontera amb Mèxic. Entrar en aquest país és brutal pel contrast i la pobresa impressionant que veus o la corrua de gent que topes:cegues, tullides…en quan creues la línea fronterera i, fer cap a Tijuana, que és la primera ciutat que trobes, és per posar-te a córrer i tornar enrere que és el que, amb molt coneixement, vam fer!

ig 7

Favela Rocinha. Rio de Janeiro. Un dels llocs més perillosos que he visitat al que no s’hi pot entrar ni en pintura si no hi vas amb algú que hi viu. En el meu cas m’acompanyava un resident.

ig 20

Cordillera de la Sal. Desert d’Atacama. Xile. Un dels llocs més espectaculars d’Amèrica pel que fa a terres seques i desèrtiques. Al fons, es veu el conegut volcà Licancabur.

ig 13

Selva amazònica. Brasil. Casa típica d’un poblet situat lluny del món civilitzat, en plena selva.

ig 19

Copan. Hondures. Magnífica escalinata d’un dels temples d’aquesta importantíssima zona arqueològica. La referència amb la mida de la persona dóna fe de la majestuositat de la construcció.

8

Chichén Itzá. Mèxic. Temples, situats a la península del Yucatán. Tenen forma de piràmide i aquí és on es realitzaven les cruels cerimònies religioses dels inques.

15

Camino de los Colores. Purmamarca. Argentina. Aquesta part de la cordillera andina,  ja ben a prop de Bolívia, és espectacular. Una altra de les meravelles del món.

fira nadal 2012 485

Barra de Coral. Bèlice. És la segona més gran del món després de la d’Austràlia. Hi viuen els taurons “nodriza” d’un vistós color teula que contrasta amb el turquesa de les aigües caribenyes. Se’ls hi donava continuament menjar, cosa que feia que ens hi poguessim acostar ben a prop amb una embarcació.

1

Antofagasta. Xile. Aquesta ciutat té uns acantilats molt especials. Està ben a prop de territoris ens els que s’exploten diferents minerals. La mina, a la que hi van quedar aquells miners atrapats tants dies i es van salvar al ser rescatats amb una càpsula, és propera a aquest indret.

15

Livingstone. Guatemala. A Guatemala la gent no té aires africans. En aquest petit poblet sí, perquè els seus habitants són descendents d’un grup de persones capturades a Âfrica i que eren portades a Amèrica per ser venuts com esclaus. El seu vaixell va naufragar davant d’aquestes costes i, els que van sobreviure, van formar aquesta comunitat. En diuen “aldeas garífunas”.

18

Cataractes de Iguazú. Brasil, Argentina i Paraguai. Espectaculars vistes des de qualsevol d’aquests tres països, així com també des de l’aire, on s’aprecia perfectament la forma de ferradura gegantina que tenen.

16

Volcà Pacaya. Guatemala. Un volcà amb un accés fàcil. El que no és fàcil, això només pot passar una sola vegada a la vida, és trobar-te amb l’inici de l’activitat volcànica abans de que comenci l’erupció. Obviament vam ser els darrers a pujar-hi…

9

Volcà Cotopaxi. Ecuador. El lloc més alt al que hem pujat. Aquí començava el casquet de gel que, de lluny, semblava un barret que portava la muntanya. De prop era un altre tema: difícil, perillós i només apte per muntanyencs molt experts. Aquí estàvem a uns cinc mil metres. Ja es notava prou al respirar quan intentaves caminar!!!

10

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: