una mica de tot arreu

Tibau simfònic, celebració del 10è aniversari del grup

El post d’avui ret homenatge al grup musical cerverí TIBAU. Vaig assistir al concert de la celebració del seu 10è aniversari i em va encantar. És un orgull per Cervera tenir un grup com aquest, així com també, l’acompanyament que van tenir aquell dia per part de l’Orquestra Andreví. El nivell musical del que podem presumir a Cervera té posat el llistó ben alt i, aquest acte, ho va mostrar amb escreix.

FELICITO a TIBAU per aquesta celebració d’aniversari per mitjà d’aquest post. Els hi dóno les gràcies perquè, tant el text com les fantàstiques fotografies de Roger Vilaseca, me les han proporcionat ells.

El grup Tibau celebrà el seu 10è aniversari amb un concert en format simfònic.
Tibau uní esforços amb l’Orquestra Andreví del Conservatori de Cervera, dirigida per Carles Gumí, programant un concert el dissabte, 2 de gener de 2016, a les 19:00h, al Gran Teatre de la Passió de Cervera. El concert, organitzat per la Paeria de Cervera, tingué un caràcter solidari. Comptà amb la col·laboració de la Creu Roja Joventut, que habilità un punt de recollida de joguines al vestíbul del Gran Teatre.
El projecte “Tibau simfònic” ha incidit en la formació musical dels alumnes del Conservatori, donant-los l’oportunitat de descobrir nous estils musicals tot compartint escenari amb altres músics professionals i amateurs.

0000

Components
Jordi Castellà, producció artística: Professor al Conservatori de Grau Professional de Música de Cervera, és el compositor de les cançons i dels arranjaments musicals.
http://www.jordicastella.cat

jordi

Paula Castells, veu: Una cantant entusiasta que combina una tècnica i musicalitat excel·lents amb una àmplia formació en cant i guitarra. S’incorpora al grup a finals de 2007, i debuta al concert per La Marató de TV3 el dia 15 de desembre del mateix any.

t 14

Marc Castellà, teclats: Professor al Conservatori de Grau Professional de Música de Cervera. Es gradua a l’Escola Superior de Música de Catalunya, havent treballat amb Jordi Camell, Albert Bover i Joan Díaz, entre molts altres.
http://www.marccastella.cat

t10

Josep Rodríguez, guitarra: És el lletrista de Tibau. Amb una sòlida formació en el camp clàssic, és i el referent del grup pel que fa al ritme harmònic i als solos de moltes cançons.

t 20

Teresa Sala, baix: graduada en contrabaix i piano al Conservatori de Grau Professional de Música de Cervera, debuta amb Tibau el dia 8 de juliol de 2011, a Cervera.
Actualment, és contrabaixista titular de la Jove Orquestra de Ponent (JOP).

t 16

Gerard Cortadellas, bateria: Músic precís de ritme impecable. Estudia bateria amb Ricard Grau i participa activament en diverses formacions musicals de la Segarra. El seu primer concert amb el grup és el “Ball de Completes”, el 7 de febrer de 2015.

06

09

Orquestra Andreví del Conservatori de Cervera. Neix l’any 2001 en el marc del Conservatori de Cervera i des de llavors, es converteix en un pilar fonamental del projecte educatiu del centre. L’Orquestra porta el nom de Francesc Andreví, un cèlebre compositor nascut a Sanaüja, a finals del segle XVIII.
Actualment, està formada per una seixantena de joves músics, molts dels quals estan estudiant els últims cursos de grau professional al Conservatori. L’Orquestra ha realitzat diversos viatges, gires i concerts a Catalunya, País Valencià, Holanda, Normandia i Colmar, entre altres.

r11

t6

t 22

t 1

04

01

05

02

07

08

03

t8

t2

El concert va comptar amb la col·laboració de la cantant Ariadna Mayer, que va cantar la cançó “Fem Nadal”. Una nadala composada l’any 2014 per l’aula d’Improvisació del Conservatori de Cervera (I’m PRO); grup del qual ella n’era alumna.

t 18

Repertori del concert
El repertori del concert recollí les cançons més conegudes del grup composades al llarg dels 10 anys de trajectòria. En aquests temes de Tibau hi apareixen personatges individuals i col·lectius; individus que van des de la més tendra infància fins a la maduresa. El petit vailet de Quant val una il·lusió ens mou a la solidaritat, i la petita criatura de la Cançó de bressol, ens desperta en un futur més brillant i pur.
Ja més madurs, els personatges de El jugador, En el cafè concert i Tu mateix acumulen les experiències, fracassos, il·lusions i consells que conformen la vida. La vida sovint és un viatge com La fira i Bitllet d’anada, un viatge que s’inicia perquè no s’hi està a gust, amb la realitat. I la vida no és res sense l’amor, tema principal de la cançó Com si res.
Els individus no existirien sense un col·lectiu, sense un poble. La nostra ciutat, Cervera, és la protagonista de Nascuts de la boira i de l’Himne de Cervera, Ciutat Gegantera de Catalunya. El poble també sap reconèixer el valor i el coratge d’un dels seus, en Marc Màrquez, un “campió de somni”.

t 13

Abans d’acabar el post, em cal afegir, un comentari personal. L’èxit del concert va ser rotund. Els aplaudiments no minvaven i, el públic, demanava escoltar més i més cançons. L’escenai, amb els músics i el grup Tibau feia un goig que enamorava i, la Paula, sempre la cantant és una mica més protagonista, va estar fantàstica. Aquesta veu tan dolça que té enamorava…En fi, el nombrós públic que hi vam assistir vam sortir encantats d’haver pogut gaudir amb aquesta celebració tan reexida.

t 23

Història
Tibau es forma a principis de l’any 2005 en el marc del Conservatori de Cervera amb l’objectiu de practicar música moderna en conjunt i experimentar en la creació de temes propis. El seu nom representa un símbol cerverí: la campana Tibau. Enguany la formació celebra el seu 10è aniversari i segueix composant, arranjant i enregistrant cançons que fins a dia d’avui estan recollides en tres treballs discogràfics: Nascuts de la boira, En rumb… i Tu mateix.
Un dels elements que caracteritza el grup és la seva vinculació amb Cervera. Són nombroses les cançons que fan referència a la ciutat, com En el cafè concert, guanyadora del concurs “Posa música a la poesia de Josep Solsona”. Tibau participa en diversos esdeveniments festius i de cultura popular celebrats a Cervera, com són les dues Festes Majors, Les Completes, l’Aquelarre, la Ciutat Gegantera i les rebudes als germans Màrquez, entre altres.
Al llarg dels deu anys d’història, han col·laborat amb el grup una trentena de músics, participant en més de mig centenar d’actuacions, concerts i diferents projectes.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: