una mica de tot arreu

La Moderna, antiga ca la Dominica

Al post d’ahir parlava del meu recorregut diari pel carrer Major. Una altra de les parades que feia, era per badoquejar a l’aparador de ca la Dominica. Un apardor fet a la mida de la meva alçada ja que, la part de baix estava tapada i la part d’exposició de productes, ocupava de la meitat amunt. No n’era clienta perquè al carrer Combat anavem ben servits de botigues de queviures: cal Birlota, cal Lloses i cal Morell donaven per molt.

Aquesta botiga ha estat durant 33 anys amb les portes closes. Ara, i de la mà del nét de la que la va portar tants anys, ha tornat a obrir les seves portes. Jordi Loberas ha optat per fixar la seva residència en aquesta casa dels seus avis i, a més, ha revitalitzat un espai magnífic donant a Cervera un establiment d’una qualitat indiscutible tant pel que fa als productes que s’hi venen com a l’espai botiga.

De cap manera us podeu perdre fer una visita a La Moderna, que és el nom actual, per cert triat amb molta gràcia, ja que ens recorda també rètols de botigues que ja són història com Les Modes, la Botiga Nova

El projecte de rehabilitació ha anat a càrrec de Jose Esteve, arquitecte cerverí i fill del carrer Major. De l’inoblidable espardenyeria de cal Zacaries un altre establiment emblemàtic, que tothom recordem.

Entrem a fer la visita en aquest espai que ens acull a mig carrer Major. Impecable la porta i, els batents de fusta de tota la vida, plegats per no fer nosa, tot un encant. A la nit, com sempre, són els que amaguen la botiga.

llo 1

El record de l’àvia el trobem a la retolació. Tot un homenatge a la Sra. Dominica Canosa que, als 86 anys va ser atropellada per un cotxe. Tota una supervivent ja que va superar bé aquest mal tràngol i, a més, és va permetre de viure fins els 102 anys i mig. Gent de bona soca i forts com un roure!

llo 2

L’aparador, que ara ocupa tota l’obertura, el dia que vig fer les fotografies, estava dedicat a l‘oli. La pedra, el vidre, el ferro mariden bé amb els productes de la terra i si són de qualitat, com els que trobem aquí, encara més.

llo 18

Una antiga imatge que representa la recollida de les olives li dóna un aire fantàstic al conjunt.

llo 19

L’impacte visual, per bonic, vistós, brillant i, sobretot, autèntic, és el que produeix aquest taulell, pintat en dues tonalitats de verd,que destaca d’una manera fantàstica dins de l’establiment. És el mateix taulell que s’havia fet servir sempre. Està dividit en dues parts i, la Dominica, hi va passar hores al seu darrera. Ara és el Jordi el que, amb orgull, en fa ús.. Les noves tecnologies hi han ocupat un espai…

llo 17

…però, el cistell de mimbre amb les oueres, ja es cuida de donar-li un caire més tradicional.

llo 15

L’embigat del sostre és l’original i la pedra també.

llo 8

El terra s’ha embellit amb un conjunt de rajoles hidràuliques, disposades amb molt gust, que hi queden perfectes.

llo 20

A La Moderna hi tobareu productes de proximitat, ecològics, alguns d’ells de qualitat superior, en díriem gourmet i altres, més corrents. La varietat és total.

Fent un passeig pels prestatges els productes que s’hi exhibeixen ens adonem que enamoren per la seva cuidada presentació. En aquestes properes imatges en podeu veure una mostra.

llo 5

llo 7

llo 6

llo 9

Aquest és el meu racó. Sóc una consumidora de suc de poma.

llo 10

Descobrir aquests sifons va resultar una sorpresa.

llo 11

Cal recordar que també hi ha una secció de drogueria i perfumeria ecològica.

llo 12

Fa un goig que enamora!!!!

llo 13

I ara, anem cap el celler tot i flairant aquest pernils que hi són al lloc de pas.

llo 4

Aquí la pedra hi té més presència.

llo 3

Descobrim un espai preciós, totalment rehabilitat, amb unes arcades altes i elegants.

llo 21

Fa la funció de bodega on hi podeu trobar tota clase de begudes variades i de qualitat.

llo 22

El terra segueix l’estil decoratiu de la botiga. La pedra combinada amb el gris queda perfecta.

llo 24

A l’exterior ens trobem amb una sorpresa. Tal volta podríem parlar de nevera? Aquest gran recipient de pedra servia per guardar-hi menjar. És que que té rehabilitar cases amb història, sempre s’hi troba alguna meravella.

llo 23

Deixem el celler i retornem a la botiga. Gaudiu amb més productes.

llo 25

llo 27

llo 28

llo 16

És el moment de donar per acabada la visita. Sortint de la tenda em topo amb un altre record que tinc d’aquest carrer Major que tan sovintejava: el lloc on hi havia el forn de pa i la botiga de cal Jan.

llo 26

Aquí teniu un llistat d’algunes coses que podeu trobar en aquest establiment i que segur que us agradarà tastar:

-infusions de Fonolleres, melmelada d’Hostafranchs, xocolata d’Agramunt, galetes de l’Espluga, farina de Tarragona, vinagre de Mollerusa, arrós del Delta... i moltes més coses… com aquests productes locals: caldo, cremes de verdures i sofregits de tomàquets de Cervera. Procedents d’un hort de casa nostra: l’hort del Silenci.

Compreu a La Moderna i ajudem a recuperar un carrer que havia tingut una importància cabdal a la ciutat.

Jo ja m’hi he fet clienta!!!!!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: