una mica de tot arreu

El que el vent s’emportà…

Quan era una nena i anava al Col·legi de la Sagrada Família, sempre passava per davant de la botiga de fotografia Gómez Grau, on ara hi ha part del Museu Comarcal. Sovint em quedava bocabadada mirant l’aparador que estava ple de fotografies. M’hi encantava molta estona, especialment quan veia el rètol de “Lo que el viento se llevó, Gómez Grau lo captó”, acompanyat d’un reguitzell de fotografies fetes en dades força anteriors i que els protagonistes no havien comprat. Si sortia en alguna d’elles, corria a comprar-la, i si no, em dedicava a mirar-les.

En aquest post, que he titulat: El que el vent s’emportà… podreu veure un conjunt d’imatges de processons i, a continuació, trobareu l’indret, tal com està actualment, on han estat fetes les fotografies. Com podreu veure, amb el temps, tot canvia i evoluciona i els espais urbans també.

En aquesta cruïlla, on encara no fa massa temps, es trobava l’antic Monument als caiguts, encara no hi apareix. Això vol dir que la imatge és d’abans la guerra.

pro 15

I aquesta, en la que sí que ja s’hi veu, és de després la guerra.

pto 11

Actualment hi ha un monument realitzat en ferro rovellat com a homenatge a la Memòria Històrica. L’habitatge que es veu a l’esquerra, fa poc que ha estat rehabilitat, respectant la línea d’aquitectura de la zona.

de 01

Com que porten la bandera del Santíssim Misteri podem assegurar que és la pocessó que es fa el 6 de febrer per la Festa Major d’hivern.

pro 10

de 02

El passeig de l’Estació no hi és. Sí que trobem aquest habitatge amb una gran balconada. Aquesta processó va ser una de les que van fer per pregar pel retorn de la relíquia del Santíssim Misteri que havia sigut robada. No es va trobar mai més.

pto 8

La porta de l’habitatge sembla que és la mateixa…Si més no, l‘obertura sí que ho és.

de 2

de 3 bona

El Via Crucis de Divendres Sant fa el seu camí de retorn cap a Santa Maria.

pro 2

Quin canvi!!!

de 5

de 6

La processó del Cor de Maria, travessa la plaça Santa Anna, amb molta solemnitat.

peo 1

Ara, ben a prop, la tenda de records de Marc Márquez.

e 4 bona

Aquests portants del Sant Crist passen per la plaça Santa Anna, en el seu camí de retorn cap a Santa Maria. Estan davant de l’església dedicada a aquesta santa. Una església que es va enderrocar i, en el seu lloc, s’hi va construir un gran habitatge.

pro 1

de 03

Tanco el post amb una imatge inquietant. No es pot saber la localització així com tampoc si era una processó de Setmana Santa o una de rogatives pel retorn de la relíquia del Santíssim Misteri, en les que també s’hi veuen vestes.

Caldria esbrinar que són aquests dibuixos que hi ha al terra…

3 vestes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: