una mica de tot arreu

Vall de Lord. Sant Martí de la Corriu i el Mirador de Balç

La Vall de Lord ésun indret on s’hi troben una gran quantitat de paratges que es poden visitar. Des d’aquest blog ja s’ha anat informant de diferents recorreguts i es seguirà fent fins que quedin totes les visites i excursions possibles explicades. Per tant, quan s’acabi el projecte, tothom qui vulgui saber alguna cosa sobre aquesta vall, situada a la comarca del Solsonès, fent la consulta corresponent podrà accedir a tota la informació.

Aquest trajecte que explicaré avui correspon al darrer recorregut fque he fet per la Vall de Lord. Atés que hi ha un escampall d‘esglésies i esglesioles, amb un important valor arquitectònic, és fàcil que a cada sortida, alguna d’elles es visiti.

En aquest cas el desplaçament va ser fins a Sant Martí de la Corriu que està situada a uns 1200 metres d’alçada i forma part del municipi de Guixers.

ma 1

´És de l‘any 960 i va ser restaurada els segles XVII i XVIII. Aquesta escala que s’hi veu és perquè la paret que la tapava va caure i ara li dóna al conjunt un aire especial ja que no és fàcil trobar una església amb una escala així a la vista.

ma 2

El titular de l’església és Sant Martí de Tous.

ma 6

S’hi celebra un aplec cada any, el dia de la Santíssima Trinitat, al que hi assisteix molta gent. En acabar, es reparteix pa beneït i es convida a coca i mistela.

ma3

El campanar aixeca la mirada cap al cel amb els ulls buits. Aquest any, però, va ser testimoni d’una activitat molt reexida que es programa cada any a la Vall de Lord: una caminada molt participativa que té lloc el Dissabte Sant i que segueix diferents rutes. Van passar-hi 1573 persones que són les que s’hi van apuntar enguany. I quasi bé tothom va entrar a visitar l’església. Deunidó!!!

ma4

Just davant de l’església s’aixeca una edificació molt gran que la tapa força. És una casa particular en la que els seus propietaris hi fan estades vacacionals.

ma 8

ma 7

Seguint el camí es veu molt bé com la grandària de la casa tapa la visió de la façana principal de Sant Martí de la Corriu.

ma 9

Seguim fent camí

ma 10

…i mirant el paisatge vèiem com una mossegada de l’home s’ha menjat un tros del bosc…

ma 12

Hem fet el camí des de sant Martí de la Corriu, pujant amunt, per tal d’arribar al Mirador de Balç que està a 1500 metres d’alçada.

ma 18

Com podeu veure, la panoràmica que es veu de la Vall de Lord, és imponent.

ma14

Aus rapinyares sobrevoles la vall.

ma17

És un punt on molta gent hi arriba per fer fotografies. A la dreta es veu Sant Llorens de Morunys i, des d’aquest mirador també es pot contemplar Busa, els Bastets, el cim d’Estela

ma15

Passar una estona contemplant aquest mirador tan privilegiat és un gaudi pels sentits!

ma16

De retorn, l’antiga presó natural de Busa, es retalla contra el cel blau. Serà la propera visita la d’aquest espectacular espai amb cingles esferïdors?

ma 19

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: