una mica de tot arreu

Exposició efímera, sota la mirada de Mª Lluïsa Guim (2)

Amb aquest segon post queda per tancat aquest detallista reportatge en blanc i negre de l‘Exposició efímera.

La colxa que podeu veure en les dues primeres imatges d’aquest post va ser la joia de l’exposició. Era tan impressionant el treball emprat en fer-la que tothom la va admirar, mirar i remirar. També cal dir que, en cap de les fotografies que se li havien fet en color, es podien copsar les filigranes i la gran quantitat de tècniques diferents que s’havien utilitzat per elaborar-la. Penseu que, en principi, era una gran tela que, a mesura que s’anava treballant i treient fils, cada cop minvava més el teixit  mentre s’anava aconseguint aquest efecte tan vistós ple de buits.

l 13

l19

Aquesta cortina amb molts anys al seu darrera també ha quedat molt bé en fotografiar-la en blanc i negre. Pel que fa a les imatges en color, podeu comparar-la amb la de la publicació Segarra. No es mostra tan subtil i delicada ja que el vellut granate que li feia de fons, al natural quedava perfecte, però al captar la imatge, no tant.

l14

Detall d’aquesta cortina que va cedir Gemma Calderó.

l18

Detall de l’espectacular i grandíssim tapete teixit amb agulles de fer mitja que va cedir Marta Alsina. En podeu veure una petita part en aquesta imatge.

l1

I en aquesta un tros més complet. Fixeu-vos com de bé es veu el treball amb aquest contrast entre el blanc i el negre.

l16

Detall d’un joc de taula que cedí Montse Pont. Estava embellit amb punta de frivolité feta per una de les germanes Vilalta, “les Vilaltetes”.

l15

Al fons el veu el tapete i, en primer pla, un joc de taula embellit amb unes peces molt amples fetes amb la tècnica del frivolité. Cedit per Francisca Balcells.

l12

El mateix joc de més a prop.

l21

Gemma Calderó porta aquest tapete exquisidament treballat amb la tècnica anomenada Richelieu.

l20

Una part de l’exposició va ser presentada al fons de l’Auditori. Feia molt goig! En primer pla podeu veure un altre treball fet amb ganxet per Margarita Llobet.

l23

Aquí vist de més a prop.

l24

A les capses del fons hi ha uns exquisids jocs de llit fets amb punt de creu per Tresina Capdevila que també va cedir un fantàstic joc de taula fet amb la tècnica anomenada “lagartera”.

l25

Pilar Porredon és la propietària d’aquestes estovalles de combregar. Han quedat tan ben fotografiades que sembla que puguis tocar els relleus de tan reals que es veuen.

l27

Dues estovalles de combregar cedides per “cal Puig” de Talavera. Brodades damunt de tul eren unes autèntiques obres d’art, especialment aquesta primera.

l26

l28

Mª Carme Carcasona presentà també peces treballades amb fil negre. Fetes amb els boixets i el coixí.

l29

Aquest rellotge embellit amb punta feta amb ganxet, cedit per Remei Ninot i, aquest joc de taula fet per Josefina Graells quan anava a l’escola, tancaven l’exposició.

l30

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: