una mica de tot arreu

Cosir de Blanc. Un homenatge a Ramona Bonet Estela (5)

Seguim visitant l’exposició.  Ens trobem a l’espai on s’exposava la roba de llit i part de la col·lecció de tapetes.

Aquest joc de llit era dels més antics. I es feia servir habitualment.  Es pot apreciar en veure el color de les lletres amb el to molt rebaixat d’intensitat.

c 31 a

Hi havia el costum de brodar les inicials amb un color rosat vermellós als jocs de llit que es feien servir habitualment.

c 30

c 29

Joc de llit de l’aixovar de Pepeta Bonet Sobrevila. Contemporània de la seva cunyada Montserrat Estela, ambdues tenien peces molt semblants en el seu aixovar.

c 23

Joc de llit de la meva àvia Montserrat Estela. De fil, i amb una bonica punta de coixí, formava part del seu aixovar. Era una bona puntaire ja que dominava molt bé l’art de fer punta amb els boixets.

c 25

Joc de llit embellit amb punt de creu fet per Ramona Bonet Estela. Aquest joc pensat per a ús quotidià ja que és molt funcional. Tenint en compte que en disposaven bastants plens de randes i de brodats, ja no hi havia la necessitat de fer-ne més d’aquests tan elaborats i se’n feien de més pràctics.

c 26

Una mostra de la gran quantitat de tapetes que han fet les dones de diferents generacions de cal Delfín. Es fan servir habitualment tot i que, guardats a les calaixeres, n’hi ha molts més que es van posant alternant-se amb aquests.

c 19

c 20

c 21

c 45

co 40

Aquest és el tapete més antic que hi havia a l’exposició. Dolors Sobrevila, la meva besàvia, el va fer embellint-lo amb uns bonics brodats realitzats damunt de tul. L’acabà brodant-hi les seves inicials al mig. Estava perfectament conservat però, al fer-lo servir durant molt temps, s’ha malmés una mica.

c 33

La zona ambientada com a dormitori s’obre amb la presència d’una tauleta de nit. Un delicat tapete la cobreix.

P1160706

El llit llueix un llençol de l’aixovar de Montserrat Estela. Els tres coixins els va fer Ramona Bonet, la seva filla. El dos que porten folre rosat els va cosir quan tenia 10 u 11 anys.

 

co 35

Col·lecció d’estampes de Ramona Bonet.

 

co 39

Detalls.

co 37

co 38

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: