una mica de tot arreu

Desfilada de tractors. Sant Isidre 2015 (5)

Fa una pila d’anys que aquesta festa havia estat una de les més reexides de la comarca. La Segarra, agrícola i en temps llunyans fins i tot ramadera estava volcada al camp. La font d’ingressos dels seus habitants era, principalment de caire rural. L’èxode de la pagesia cap a ciutats més gran va ser important.

Avui en dia sobreviuen els pagesos que tenen grans propietats i que, alhora, treballen pels que ja no es dediquen a la agricultura però que encara tenen les seves propietats. Aquests pagesos, avui en dia, disposen d’una maquinària potent que els permet fer uns treballs, abans molt durs i feixucs, en poc temps i amb una eficiència ben palesa.

El doa 15 de maig, festa de Sant Isidre, el seu patró, els pagesos ho celebren tan bé com poden. La desfilada de tractors és un dels actes més importants que té lloc aquesta diada. En aquest post podreu veure les potents màquines així com també les carretes guarnides que optaven a premis.

damunt vorera

tra 10

tra 1

 

tra 2

 

tra 3

 

tra 4

 

tra 5

dona esquitllant

 

 

tra 9

 

tra 8

 

tra 6

 

tra 11

carcasona saluda ramon

tra 14

 

tra 19 bona

 

tra 20

 

tra 21

 

tra 15 bona

 

tra 22

 

tra 17

 

tra 18

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: