una mica de tot arreu

L’encant de la Vall de Lord (3)

En aquest tercer i darrer post podreu seguir veient diferents aspectes relacionats amb aquesta Vall alhora que aprofito per informar-vos d’una activitat que està en preparació.

De cara al bon temps, des de l’Associació Cultural “el Campanar”, amb seu a la Cafeteria del mateix nom, estem preparant una fantàstica i econòmica excursió a la Vall de Lord. Tothom es portarà el menjar i l’única despesa serà el transport.

Es farà amb autocar i la primera parada serà a la plaça del Mur de la vila de Sant Llorenç de Morunys per tal d’esmorzar. En acabar visitarem la residència d’avis “La Vall” que us encantarà.

Tot seguit es visitarà l‘església romànica, que és una obra d’art per ella mateixa, a la que se li sumen els magnífics retaules que llueix. La joia de la corona del barroc català és la capella dels Colls. L’ornamentació, acompanyada de les 245 imatges que mostra, és d‘impacte. En aquest recinte també s’hi troba un orgue magnífic que té fama arreu de Catalunya. Tenint en compte que les parròquies d’aquestes contrades estan gestionades per Mn. Ricard Cots i Mn. Antoni Bonet disposarem de totes les facilitats perquè la visita sigui completa. En el cas de l’orgue, podrem gaudir d’un concert gratuït, que es farà exclusivament pel nostre grup. A continuació,  visitarem el claustre, des del que tindrem accés al Museu, on ‘hi troba una exposició permanent amb una part del patrimoni de la Vall, que us agradarà molt.

Després d’un temps de lleure pel poble, ens desplaçarem cap al municipi de la Pedra, on podrem visitar l’esglèsia de Sant Serni i gaudir d’un paisatge amb molt encant.

Les Fonts del Cardener, un paratge molt bonic, serà la propera parada. I d’allí ens desplaçarem, passant per Coll de Jou, ja amb un paisatge de més altura, fins arribar al parc del Codó, on hi dinarem. És un lloc fantàstic i molt ben preparat per fer-hi un picnic. Des d’allí, caminant uns 20 minuts, arribarem al mirador del Codó que ofereix una esplèndida panòramica de tota la Vall de Lord i és un dels més espectaculars de Catalunya.

De camí tornant cap a casa, farem una parada a Solsona, per tal de visitar la plaça de Sant Joan i admirar l’originalitat dels elements que la conformen.

Pel que fa a la data serà de cara a l’estiu. Entre juny i juliol.

Enceto el post amb unes imatges d’una majòlica que acaben d’estrenar a la residència d’avis “La Vall”. L’han fet les monges de Montserrat emprant el seu peculiar estil que tenen en treballar la ceràmica. Recordem que entre aquestes monges que viuen de l’art, s’hi troba la coneguda Teresa Forcades.

mural 1

Tots els detalls recorden paisatges de la Vall de Lord, amb l’edifici de la residència al mig.

mural 2

Els avis, en són protagonistes, acompanyats sels seus néts.

mural 3

El riu Cardener no hi pot faltar.

mural 5

La serralada dels Bastets, tampoc.

mual 6

El Santuari de la Mare de Déu de Lord, encimbellat dalt d’una muntanya, al que només s’hi pot accedit caminant també hi té el seu protagonisme.

mural 4

Des del claustre de l’església romànica de Sant Llorenç s’accedeix al Museu.

mural 26

Una dependència del Museu vista des del claustre.

mural 10

Aquests retaules havien estat robats d’una de les esglésies de la Vall i, no fa massa, que els Mossos d’Esquadra els van recuperar.

mural 7

El Museu, situat en una antiga edificació de pedra, exposa una permanent molt reexida. Val la pena visitar-lo.

mural 8

La part dedicada als treballs fets amb guix és única a tot el país. Encara avui, la principal empresa de la Vall viu de l’extracció i comerzialització d’aquest mineral.

mural 11

Muntanyes amunt, els paratges són solitaris. Les vaques observen qualsevol moviment.

mural 14

 Església parroquial de Sisquer, una de les més de vint que és troben a la Vall.

mural 13

mural 12

mural 15

Detall de la porta d’entrada, folrada amb ferro, per evitar els robatoris.

mural 16

Interior. A la part superior hi ha una imatge de la Mare de Déu del Carme.

mural 0

Un detall molt curiós i mai vist. Una safata de recaptar diners amb la imatge d’una ànima al purgatori.

mural 22

L’entorn vist des de dalt el campanar.

mural 19

Aquesta església de fóra està impecable. De dins cal restaurar-la. És la que està, de totes les de la Vall, a més alçada.

mural 23

El Port del Comte.

mural 24

 Comiat.

mural 25

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: