una mica de tot arreu

Dubai i Abu Dhabi, un somni nascut del desert (4) L’inacabable desert d’Aràbia

El desert d’Aràbia és immens. I els Emirats són desert total. Que s’hi ha construit al damunt, és del tot evident! L’arena surt per tot arreu. Per tant, el fet d’agafar un quatre x quatre i, anar a pujar i baixar dunes, està a l’abast de tothom.

des 2

Els natius en són uns experts. Pugen i baixen per les dunes amb uns vehicles moderns i segurs i ho fan a molta velocitat. No es té por perquè se’ls veu molt experimentats.

des 3

L’hora bona per anar a fer aquesta excursió al desert és després de dinar, de manera que quan el sol baixa, es pot gaudir amb el capvespre.

des 4

En aquesta hora els darrers raigs del sol tenyeixen l’arena dun color especial.

des 9

des 10

des 13des 11

des 6

des 8

des 5

Tanta estona al sol, un sol fort i insistent, demana l’ús d’un barret per tal d’anar ben protegit.

carme desert 2

Els conductors s’apleguen al costat dels vehicles per tal de fer petar la xerrada en grup. Com podeu veure, aquests homes, emmig de l’arena, segueixen presentant un aspecte impecable amb els seus vestits blancs.

xofers

Aquests dos joves de Qatar, que anaven al mateix vehicle que nosaltres, aprofien l’estona per fer-se fotografies.

des 1

Dos conductors. Un d’ells cridava l’atenció per anar amb el cap descobert, cosa ben poc habitual en aquestes contrades.

des 12

Contrallum.

des 7

Mentre el sol estava a punt d’amagar-se, l’avió sobrevola el desert emmig d’un cel encés.

des 15

Els camells passegen la gent, tot i esperant que es faci fosc.

des 18

des 19

Aquests animals, tan estimats i apreciats en aquests països, estan molt ben cuidats i, fins i tot, fa gràcia veure com les dones de la casa tenen cura de fer-los-hi un bonic treball de ganxet per estalviar que tinguin la mala tentació de mossegar algú.

des 17

La jornada s’acaba amb un sopar al mig del desert, sota les estrelles, i gaudint amb la música i la dansa. Pel que fa a la dansa del ventre que van ballar, va ser més d’espectacle que de tècnica ja que, comparada amb les que he vist a Turquia, la vaig trobar del tot “light”.

llum

Pot ser que emmig de la foscor, en aquest vastissim desert, vegis una ombra blanca esllavissant-se damunt les dunes. És Lawrence d’Aràbia que encara cavalca damunt l’arena amb la fesomia de Peter O’Toole que tan bé va representar a aquesta figura llegendària a la pel·lícula. El poden acompanyar l’Anthony Quinn, l’Omar Sharif i tants altres bons coneguts actors, que van protagonitzar aquest film, un dels pocs en el que no hi surt cap dona.

Thomas Edward Lawrence és el nom de l’anglès que va fer possible agrupar les tribus àrabs per lluitar contra els turcs i per la seva pròpia independència. Fisícament, s’assemblava moltíssim amb l’actor que el va interpretar: Peter O’Toole.

peter 3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: