una mica de tot arreu

Dubai i Abu Dhabi, un somni nascut del desert (3) El luxe portat amb elegància

Seguim visitant la mesquita, ara per dins. Els treballs d’incrustació fets amb pedres precioses segueixen embellint el terra i les parets de l’entrada.foto mesquita

Tot és molt luxós però està fet amb molt gust i no es veu recarregat. Aquí teniu un detall del treball fet a mà. En la realització de la part decorativa hi van arribar a treballar fins a 25000 artesans.

dins 21

El treball de les vidrieres és molt delicat i la seva transparència deixa endevinar l’espai exterior alhora que recull la claror que dóna lluminositat a l’interior.

dins 16

dins 1

dins 2

dins 3

Aquesta paret és la part més important de la mesquita. Correpon al que en esglésies catòliques i ortodoxes seria l’altar major. Recordem que, en el món islàmic la representació humana està prohibida, per tant han centrat l’ebelliment d’aquest racó amb els millors materials com l’or. Està orientada a La Meca i per tant és el punt on cal mirar per tal de fer les pregàries.

dins 10

Els motius decoratius florals que a l’exterior s’enfilen a les parets, aqui segueixen fent-ho, però amb uns matisos molt delicats.

jaume mesquita

Deu làmpades de 10 metres de larg i amb un pes de 9 tones són els punts de llum que embellesixen i il·luminen els espais.

dins 9

Les van fer a Alemanya totes amb cristal de Swarovski. L’única nota dissonant, pel meu gust, són aquests cristalls verds i vermells que trenquen l’harmòna dels colors suaus emprats en la decoració interior. Cal tenir en compte que són els colors de la bandera i per això hi són.

dins 12

Observeu els detalls, que n’hi ha per donar i vendre.

dins 11

dins 14

dins 15

Pel que fa a la catifa ens trobem amb un altre rècord. És la més gran del món. Ocupa una superfície de 5.627 metres quadrats i pesa 47 tones. 35 corresponen a la llana emprada per teixir-la i 12 al cotó. La van fer a l’Iran i hi van treballar 1200 dones que, a mà, van lligar els 2.268.000.000 nusos que s’hi van fer.

dins 19

La visió que es te de fóra, des del vestíbul, és preciosa. Les centenars de columnes que aguanten els porxos destaquen damunt el blau del cel i de l’aigua.

dins 17

Avui en dia està de moda fer servir els gran edificis perquè damunt d’ells s’hi facin projeccions. És el que s’anomena mapping. Aquesta mesquita també n’ofereix. De nit, es tranforma, i la màgia del color i de les formes deixa bocabadats a tots els que poden assistir a aquest espectacle fet amb la llum i el so.

maping

mes maping

nit 1

nit 4

nit 3

Amb aquest post dono per acabada la informació de dedicada a l’espectacular mesquita d’Abu Dhabi que, tal com he dit és la més luxosa del món i la tercera més gran del planeta.

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: