una mica de tot arreu

Mans de plata

En aquests dies de festes, que ja han passat, es bo recordar el que han fet alguns col·lectius per celebrar-ho. El títol d’aquest post “Mans de plata” fa referència a un col·lectiu d’avis i, especialment, àvies que dediquen part del seu temps i de les seves habilitats, al servei de la comunitat. En aquest cas, la comunitat, són totes i tos els que viuen a la Residència Mare Güell de Cervera, antic Hospital de Castelltort.

Penso que cal dedicar un post a les persones més grans i, fer-ho en motiu d’aquests dies que ja han passat i que han estat de festa i celebració, és del tot adient.

Les monitores els hi faciliten els materials i, els i les residents, executen els treballs. Enceto el post amb un pessebre, senzill i de guix sense acolorir, que és el que acompanya aquest arbre tan especial.

pesebre bona

Un arbre en el que tots els elements decoratius estan fets amb ganxet. Com podeu veure la combinació de vermell i blanc resulta del tot nadalenca i, aquestes peces semblants a estrelles, estan fetes totes amb ganxet. Després se’ls hi ha posat midó, per tal d’enduri-les, perquè fessin goig penjades a l’arbre. I pel que fa als angelets s’ha fet el mateix.

arbre retallat

Al mig, un bonic botó, dóna un acabat més complet a la peça.

mare g 7

Fixeu-vos en aquest angelet i la gràcia que té. Els cabell, de colorets, és del tot divertit!

mare g 8

Aquest altre amb cara d’entremaliat també té la seva gràcia…

mare g 9

El vestidet acampanat, les aletes molt boniques i, una cinta daurada, per acabar d’embellir-lo.

mare g 10

El detall de les estrelletes al cabell és fantàstic!

mare g 11

Amb ganxet es poden fer moltes coses i, lligant llanes i fils, també. Aquest arbre quedava preciós.

mare g 4

Aquí  podeu veure amb més detall el treball de l’estrella i el de les boles fetes amb llana.

mare g 4 més petita bona

I què me’n dieu d’aquest ninot de neu fet amb vasos de plàstic?  Hi havia altres coses molt originals, com un arbre fet amb ampolles de llet, que resultava molt curiós.

mare g 5

Les monges, especialment aquestes jovenetes peruanes, que atenen als avis i àvies amb molta cura, han col·laborat també en la decoració, amb una manera de fer més tradicional. El recipient, ple de ponseities, preparat per Flors i Plantes Noemí, era preciós.

mare g 1 bona

Un raconet molt clàssic.

classic bo

El segon pis, amb la llum que s’escampa des de la claraboia, quedava molt ben decorat amb tot un reguitzell de branques de pi combinades amb boles i estrelles.

mare g 12 bo

mare g 13

Atés que els residents fan ús continuat de la capella, així com també gent del poble que assisteix als actes programats en aquestes festes, l’església, dedicada a la Mare de Déu del Carme, feia molt goig. Només cal que mireu aquestes imatges agafades des de diferents angles.

De la decoració en va tenir cura Flors i Plantes Noemí.

mare g 16

mare g 15

mare g 17

mare g 18

mare g 19

mare g 20

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: