una mica de tot arreu

Miradors i ballada de sardanes al pis de les campanes del Campanar de Cervera

Aquest any la majoria d’activitats programades des de Cafeteria “el Campanar” i, en motiu del seu 5è aniversari, es fan en espais exteriors. Aquest cartell anuncia el que s’havia de fer el dia 30 de maig. Degut al mal temps es va anular i aleshores, conjuntament amb el Centre Excursionista, a qui donem les gràcies per adaptar-se al recorregut que havíem preparat, es va reprogramar pel dimecres dia 4 de juny. Va fer un dia ben rúfol però, al no ploure, vam poder fer la ruta pels “Miradors de Cervera”. Les fotografies són testimonials però molt fosques ja que de llum, en vam tenir poca.

vert bona

El punt de partida va ser la plaça Santa Anna i de seguida ja ens vam dirigir al primer dels miradors: la Pèrgola. Com tots sabeu la visó de Cervera des d’allí és magnífica.

miradors 5 bona

Vam continuar fins la llarga balconada, segon mirador, que trobem davant la Llar dels jubilats i des d’on es comtempla una vasta extensió de terreny dominat per Les Forques.

miradors 6 bona

Seguirem fins a la Ciutat Jardí, en el tercer mirador, des d’on, en cas d’haver-hi postes de sol, es poden fer unes fotos fantàstiques i amb molta profonditat de visió.

miradors 7 bona

Vam canviar una mica la ruta per passar davant el Sindicat, ja que aquell dia havien posat el monument de Cervera Ciutat Gegantera. El vam espiar i vam aprofitar per fer una ullada a l’acàcia, que podeu veure a la dreta de imatge, i que està ufanosa i ben viva. Es veu que el canvi li ha provat!

miradors 9 bona

Vam aprofitar aquesta parada per fer la fotografia de grup.

miradors 4

Aquí amb el monument, ben voluminós, i encara tapat.

miradors 10 bona

El quart mirador, al pont d l’antiga Nacional II, ens ofereix una molt bona vista de tot el passeig del Portalet.

muradors 11 bona

On també hi trobem, espiant, el Campanar de Cervera.

miradors 12 bona

El cinquè mirador, a l’urbanització que hi ha sobre el Mas Duran, ofereix una panoràmica bellíssima.

miradors 13 bona

miradors 14 bona

El grup va fent via i ja arriba al sisè mirador tot caminant per la pujada del Conservatori.

miradors 15

La majoria de gent va tenir una bona sorpresa en arribar al sisè mirador ja que no el coneixien. És una mena de balconada, de molt fàcil accés des del carrer, situada al costat dels jutjats. S’hi veu la imatge poc coneguda d’un conjunt d’habitatges als que s’hi entra des de la plaça Major.

miradors 16

Passant per la plaça Major

miradors 17

… i arribant a la plaça del Fossar, el setè mirador d’aquest recorregut. Des d’aquí es veu una vista dels afores de Cervera fantàstica.

miradors 18

Baixant

muradors 19 bona

… i pujant que Cervera ja sabem com les gasta.

miradors 20

Alguns/nes dels participants van donar per acabada la caminada al peu del Campanar. La resta, comencen a enfilar-se per l’escala de caragol que els portarà fins dalt del mirador, el vuité, més important de la ciutat.

miradors

A dalt, ens esperaven els sardanistes de la colla Jovencells que ja havien començat a ballar sardanes. Tothom s’hi va afegir per tal d’aconseguir fer història.

miradors 21 bona

Aquesta va ser la primera i única vegada que s’han ballat sardanes al pis de les campanes del Campanar de Cervera.

miradors 22

Cal agrair a Joan Castellà i als sardanistes de la colla Jovencells, de la que ell en té cura, la seva bona disposició per col·laborar en aquest acte. I recordar que aquesta ballada s’ha fet en homenatge al 20è aniversari de Cervera Ciutat Pubilla de la Sardana.

miradors 23

També cal agrair als Campaners de Cervera el seu bon acolliment i la seva col·laboració especialment al jove David Mora que va tancar l’acte oferint-nos un toc del que vam gaudir tots els assistents.

miradors 24 bona

Tota l’estona que vam romandre al pis de les campanes el temps va estar a favor i vam poder gaudir d’una posta de sol espectacular. Ballant sardanes tot i contemplant els tons rogencs a l’horitzó va esdevenir una experiència especial i inoblidable.

El meu agraïment a Ton Pedrós per haver-me cedit aquesta preciosa fotografia.

sardanes

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: